Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Kadınların birliği Kürt halkının birliğine vesile olacak’

Birleşik kürt kadın platformu’nun kuruluş yıl dönümü dolayısıyla diyarbakır'da bir araya gelen hanımefendiler, verdikleri mesajlarında bayanların kürt ulusal birliğinin sağlanmasındaki görevine dikkat çekti.

65

Birleşik kürt kadın platformu, müesseseunun yıl dönümü nedeniyle diyarbakır’daki bir otelde resepsiyon düzenlendi. Programa demokratik camia kongresi (dtk) eşbaşkanı leyla güven, demokratik yerler partisi (dbp) eş genel başkanı saliha aydeniz, halkların demokratik partisi (hdp) milletvekilleri, insan hakları derneği (ihd) eş genel başkanı eren keskin, tevgera jînen azad (tja) aktivistleri, musa anter’in kızı rahşan anter, hdp ve dbp il ve ilçe örgütü yöneticileri, hak-par, azadî hareketi, azadî partisi, özgürlük için hukukçular derneği (öhd), mezopotamya kadın kalemi platformu, diyarbakır barış anneleri meclisi ve amed şehir tiyatrosu’nun yanı sıra birçok sivil topluluk kurumu ve platformun hanım üyeleri katıldı.

Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitiren bayanlar ansıcaklıkna saygı duruşunda bulunulmasıyla başlamış olan programda yürütülecek tartışmaları tedvir etmek üzere önce divan oluşturuldu. Divanda duysal karataş, nesrin askar ve ayşe gökkan yer aldı.

‘kürt kadininin birliği kürt halkinin birliğine vesile olacak’

Programın açılış konuşmasını ise insan ve özgürlük partisi genel başkan yardımcısı menice gülmez yaptı.

Kürt bayanlarının birliğinin önemi üzerinde duran gülmez, “ey bayanlar bir evin birliği olursa bir şehri yener. Bir şehrin birliği olursa, bir devlet onu yenemez. Bir devlet arasında birlik olursa dünya onu yenemez. Inşallah kürt hanımın birliği kürt halkının donanmasına vesile olacak” dedi.

Kadinlara birlik çağrisi

Sonrasında tja aktivisti ayşe gökkan konuştu. Bugün kürt birliğine kadınların öncülük ettiğini ifade eden gökkan, kürt yazar cigerxwin’in “hey kurdino! Bibin yek. Hûn nebin yek, hûn e herin yek bi yek” sözlerini hatırlattı.
Program arkasından basına kapalı şekilde devam etti.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş