Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Soylu: Dağda 500 adamları ya var ya yok!

214

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK’nin için “Dağlarda 500 adamları ya var ya yok” dedi.

Süleyman Soylu, Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü” söyledi.

“Terör var ama bitiriyoruz. İki gün önce Mardin’de ‘Kapan 1’ operasyonunu başlattık. Bugün de Hatay Amanoslar’da ‘Kapan 2’ operasyonunu başlattık. Kar, yağmur, çamur, boran ve havanın eksi olması hiçbir önem arz etmiyor” diyen Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

“Dağlarda 500 adamları ya var ya yok. Ne eleman bulabiliyorlar ne yiyecek bulabiliyorlar. Jandarma, polis, askerlerimiz tepelerinde. Diyarbakırlı anne ve babalar da gırtlaklarına yapışmış durumda. Burada söylüyoruz, gelecek nesillerimize terörsüz bir Türkiye bırakacağız.”

Soylu, sınır ötesinde önemli operasyonlar yapıldığına işaret ederek, “Sınırımızın ötesindeki karışıklığa rağmen Allah’a şükür, güçlüyüz diyoruz. Gerçekten de öyleyiz. Üç büyük operasyon yaptık. Akdeniz’de Libya mutabakatını yaptık. Türkiye’nin tüm hakları ve güvenliğini temin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Uyuşturucuyla mücadeleye de değinen Soylu, “torbacısının, baronunun, getireninin ve taşıyanının” denizde ve karada tepesine çöktüklerini savunarak, 63 bin 231 kişinin uyuşturucu suçlarından hapishanelerde tutuklu ve hükümlü olduğunu aktardı.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş