Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Bir ilk: Neçirvan Barzani Davos Zirvesi’ne katılacak

196

Başkan Neçirvan Barzani, 21-24 Ocak tarihleri arasında İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenecek olan 50. Dünya Ekonomik Forumu’na katılacak. Zirve’de bu yıl ABD-İran gerilimi ile bölgedeki yansımalarının damga vurması bekleniyor.

Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) düzenlediği Davos Zirvesi, gelecek hafta İsviçre’nin Davos kasabasında başlayacak.

21-24 Ocak tarihlerinde yapılacak olan ve bu yıl 50’ncisi düzenlenen zirveye toplam 117 ülkeden 3 bin iş adamı, siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılacak.

Zirveya katılacak olan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, 23 Ocak’taki panele konuşmacı olarak katılacak.

Zirve programına göre Barzani’nin katılacağı panelde Irak Maliye Bakanı Fuad Hüseyin, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cübeyir, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Irak Özel Temsilcisi ve BM Irak Yardım Misyonu (UNAMI) Başkanı Jeanine Hennis-Plasschaert da hazır bulunacak. Panel ABD-İran gerilimi ile bölgedeki etkilerini ve Irak’ın istikrarını konu alacak.

Başkan Barzani de 2018’de Kürdistan Bölgesi adına bir heyetle zirveye katılmıştı.

Davos’ta 50’den fazla ülke devlet başkanı ve başbakan düzeyinde temsil edilecek.

Zirveye, ABD Başkanı Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İsviçre Cumhurbaşkanı Simonetta Sommaruga, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Norveç başbakanı Erna Solberg, Pakistan Başbakanı İmran Han, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde katılacak.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş