Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

MEB Zazaca dil kursu açıyor

153

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Bingöl Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Zazaca Okuma-Yazma kursları açılıyor. Kurslar için başvurular alınmaya başladı.

Bingöl Merkez Halk Eğitim Merkezi sitesinde yer alan açıklamada, kurum bünyesinde Zazaca Okuma-Yazma kurslarının açılacağı belirtildi.

Açıklamada, Zazaca Okuma-Yazma kurslarına katılmak isteyenlerin bizzat kuruma gelerek veya kurumumuzun Online Kurs başvuru sitesi (http://bingolhem.gov.tr/) üzerinden müracaatta bulunabileceği duyuruldu.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Bingöl Üniversitesi’nden akademisyen-yazar Murat Varol, Zazaca ve Türkçe çağrıda bulunarak, “Bingöl Halk Eğitim Merkezi, Zazaca okuma-yazma kursları açıyor. Dilini öğrenmeye, okuyup-yazmaya hazır mısın? Başvurular alınmaya başlandı. Geç kalmayın” dedi.

Daha önce Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri ve Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinden oluşturulan bir komisyon, Zazaki 5-8’inci sınıf ders kitaplarını hazırlamış ve bu kitapların da tamamı onaylanmıştı.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş