Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Korona virüsü İran’da yayılıyor: Van halkı tedirgin

347

Komşu İran’da korona virüsü teşhisi konulan iki kişinin ölmesinin ardından, üç kişide daha virüs teşhis edildi. Yarı resmi ISNA haber ajansına konuşan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kianush Jahanpur, üç hastaya yapılan testlerin pozitif çıktığını duyurdu.

KUM’DA OKULLAR TATİL

Jahanpur, bu kişilerin ikisinin dün ölümlerin yaşandığı Kum kentinde, birinin de Arak’ta bulunduğunu söyledi. İki kent arasında yaklaşık 125 km mesafe bulunuyor. Kum kentinde okullar bugün tatil edilirken, halka zorunlu olmadıkça dışarı çıkmama çağrısı yapıldı. İran Sağlık Bakanlığı, korona virüsünü önleme merkezi de kurdu.

 

Diğer taraftan İran ile sınırdaş olan ve iki sınır kapısından ticari kapasitesi olan Van’da da tedirginlik başladı. Günlük gelen turist sayısının çokluğu da halkı kaygılandıran bir başka husus. Sınır kapılarının giriş çıkışlara kapanmayacağını açıklayan Van Valiliği tedbirlerin alındığını söyledi.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş