Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Türkiye ve Dünyadan kim HDP kongresine ne mesaj gönderdi

741

HDP 4’üncü Olağan Kongresi’ne mesaj gönderen Başbakan Mesrur Barzani, “Kongrenizin Türkiye’de barış ve güvenliğin tesis edilmesi, halklar arasında kardeşlik ve dostluk ruhunun yerleştirilmesi konusunda faktör olmasını diliyorum” dedi.

HDP 4’üncü Olağan Büyük Kongresi’ni Ankara’da gerçekleştiriyor. Kongre’ye dünyanın 28 farklı ülkesinden temsilcilerin yanı sıra Kürdistan Bölgesi’nden de siyasi parti temsilcileri katılıyor.

Kongre’ye davet edilen Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani de yazılı bir mesajla HDP’ye başarılar diledi.

Barzani mesajında şunlara yer verdi:

“4’üncü kongreniz için davetiniz memnuniyetle bize ulaştı. Malesef çalışmaların yoğunluğundan ötürü kongrenizde hazır bulunamadım. Size başarılar diliyorum. Kongrenizin Türkiye’de barış ve güvenliğin tesis edilmesi, halklar arasında kardeşlik ve dostluk ruhunun yerleştirilmesi konusunda faktör olmasını diliyorum.”

HDP olağan kongresini gerçekleştiriyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 4’üncü Olağan Kongresi’ni Ankara Spor Salon’unda gerçekleştiriyor. Yeni dönem siyaseti ve partinin yetkili kurullarının oluşturulacağı kongre “Büyük siyaset, büyük umut, büyük değişim” ve “Bu ülke bizlerin. Bizler yöneteceğiz” sloganlarıyla yapılıyor.

Rûdaw Ankara Temsilcisi Şevket Herki, Kongresi’ni düzenlendiği salonda 35 bin kişinin bulunduğunu solun dışında ise en az 3 bin kişinin beklediğini aktardı. Demirtaş’ın sosyal medya üzerinden kongre için yaptığı çağırının etkili olduğunu aktardan Herki, ilk defa Avrupa’dan bu düzeyde bir katılım olduğunu söyledi.

Kongrede HDP Eş Başkanları, 100 kişilik Parti Meclisi, Merkez Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulu için seçim yapılacak.

Mutabakat Komisyonu’nun açıklamasına göre HDP Eş Başkanlığı’na HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ve Mardin Milletvekili Mithat Sancar aday gösterilecek.

Kongrede Divan Başkanlığı’na milletvekilleri Tülay Hatimoğulları, Mehmet Rüştü Tiryaki, Garo Paylan, Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Dersim Dağ seçildi.

HDP Kongresine; Tunus, Filistin, Ürdün, Fas, Kıbrıs, İsveç, Batı Şeria, Fransa, Galiçya, Almanya, Avustralya, Lübnan, Yunanistan, Bask, Mısır, İtalya, Katalonya, Danimarka, Norveç, İngiltere, İskoçya, Portekiz, Finlandiya, İsviçre, İspanya, Ermenistan ve Irak başta olmak üzere 28 farklı ülkeden konuk katıldı. Kongrede, 30’dan fazla siyasi parti temsilcisi, Orta Doğu’dan çok sayıda kadın örgütü bulunuyor.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Birleşik Sol Grup Başkanı Tiny Kox, Avrupa Özgür İttifakı Başkanı Lorena Lopez de Lacalle, Avrupa Sosyalistleri Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Giacomo Filibeck, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu üyesi Nikos Androulakis kongreye katılan konuklardan.

AK Parti, MHP ve BBP haricinde tüm siyasi partilere kongre için davetiye gönderildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, TİP Genel Başkanı Erkan Ba, EMEP Başkanı Selma Gürkan, Kürdistani ittifak partilerinden İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç ve Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD) üyeleri de kongrede yer aldı.

Kongreye; Gelecek Partisi’nden Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün ve Vahdettin İnce ile partinin kurucuları arasında yer alan Fevzi Donat ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin de katıldı.

Kongrede ayrıca yeni parti kuracağı söylenen eski bakanlardan Ali Babacan da bir mesaj gönderdi.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş