Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Soylu’dan İmralı’da gün boyu devam ede yangına ilişkin açıklama

311

ÖZGÜR ÜLKE- Bursa Mudanya’ya bağlı İmralı Adası’nda yangın çıktı. Saatler sonra sürdürülen yangın sürerken HDP ve DBP’den peş peşe açıklamalar geldi. Yapılan açıklamalarda adada tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın durumu soruldu. Bunun üzerine  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da açıklama geldi.

Soylu yaptığı açıklamada  yangınla ilgili “İmralı’daki cezaevinin çok ötesinde bir yerde, hemen Bekir Pakdemirli beyle temasa geçtik ve helikopterler harekete geçti gerekli çalışmalar yapılıyor bir lodos var ama zannediyorum yakın zamanda söndürülür. Büyük bir yangın değil” dedi.

Süleyman Soylu, İmralı’da değil yakınında yangın çıktığını ve müdahale edildiğini söyledi.Lodosun etkisiyle büyüyen yangına orman ekipleri müdahale etmek için harekete geçti.

Alınan bilgiye göre, Marmara Denizi’nde bulunan Armutlu Yarımadası’nın batı ucundaki Bozburun’a 10,8 deniz mili, Karacabey ilçesi kıyısındaki Susurluk Çayı’na 6,5 deniz mili uzaklıktaki İmralı Adası’nda sabah saatlerinde orman yangını çıktı. Çam ağaçları ve zeytin ağaçlarının bulunduğu adadaki yangın şiddetli lodosun etkisiyle büyüdü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etmek için harekete geçti. Bursa’nın Mudanya ilçesinden Büyükşehir ve ormana ait itfaiye ekiplerinin deniz yoluyla İmralı’ya ulaştırılmaya çalışıldığı ancak denizdeki fırtınanın gemi seferini güçleştirdiği öğrenildi.

 

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş