Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Kirasını ödeyemeyen dört çocuklu aile sokağa atıldı

1.221

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz, en çok yoksul aileleri vuruyor. İşsizlik ve geçimsizlikten intihar edenlerin ve intihar girişiminde bulunanların çoğaldığı bu günlerde, kirasını ödeyemeyen aileler ise sokakta yaşamaya mecbur bırakılıyor.

Türkiye’de derinleşen ekonomi krizle birlikte birçok insan işsiz kalırken, birçoğu geçimini sağlamakta zorlanıyor. Van’da kirasını ödeyemedikleri için oturdukları evden çıkarılan Ahi ailesi, dört çocuğuyla sokakta kaldı.

İnşaat sektöründe çalışarak ailesinin geçimini sağlayan dört çocuk babası Ali Ahi, iş bulamadığı gerekçesiyle ekonomik sıkıntıya düştü.

Van’da bir süre kiralarını ödeyemeyen Ahi ailesi, ev sahipleri tarafından evden çıkarıldı. Havaların soğuk olduğu bu günlerde sokakta kalan Ahi ailesi, Feqiyê Teyran Parkı’nda soğukta kalıyor.

İnşaat işçisi olan ve uzun bir süredir işsiz kalan Ali Ahi, şöyle dedi:

“İşsiz kaldım. Üç-dört aydır faturaları ve ev kirasını ödeyemiyorum. Birçok kez valiliğe ve belediyeye gittim. Bir çözüm bulunmadı. Bu gün ev sahibi biriken kiralarını istemeye geldi. Ödeyemediğim için eşyalarımı ipotek olarak bıraktım. Bu soğukta dışarıda kaldık. Etraftan bir çözüm bulmaya çalıştım o da olmadı. Çocukların halini sizde görüyorsunuz. Zor bir durum. Çözüm bulunmasını istiyorum.”

Eşinin kısa bir süre önce başında bulunan tümör nedeniyle ameliyat olduğunu belirten Ahi, eşinin soğuktan etkilendiğini ve hastalığını olumsuz etkilediğini kaydetti. (Mezopotamya Ajansı)

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş