Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Esad’ın Kürt sorunu açıklamalarına ENKS’den yanıt

379

ÖZGÜR ÜLKE- ÖZSuriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’in Kürt halkının mücadelesi ve hakları konusunda yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

ENKS Komite Başkanı Muhsin Tahir Beşar Esad’in Kürt halkının mücadelesi ve hakları konusunda yaptığı konuşmaya K24’den açıklama yaparak şu cevabı verdi.

“Suriye rejiminin anlayışı özellikle de Kürt meselesinde hiç değişmemiş. Esad rejimi, 2011 öncesi gibi. Bu durum nedeniyle Şam’ın Kürt meselesinin çözümü için hala hazır olmadığını söylüyoruz. Şam bu duruşu ile bu düşüncemizi doğrular nitelikte. Esad, Suriye Kürdistan’ında Kürt mücadelesi olmadığını söylüyor. Bunca insanın göç etmesine, mülteci olmasına rağmen, savaş ve kaosa rağmen Suriye rejimi hala ‘Kürt Meselesi’ yoktur diyor.”

Muhsin Tahir konuşmasını şu şekilde sürdürdü,” Biz kendi topraklarımızda asıl unsur olarak varız. Ulusal haklarımız var. Evet, bizler Suriye’nin bir parçasıyız ama bizler 1957’den beri iki konu üzerinde çalıştık. Suriye halkı için demokrasi ve Suriye Kürdistan’ında Kürt halkının ulusal hakları temel konularımız oldu. Bizler, var olduğumuz sürece halkımızın hakları için çalışacağız.”

Beşar Esad Ne Demişti ?

Suriye Devlet Başkanı Beşer Esad Russia 24 Televizyon kanalına verdiği özel röportajda, Rojava Kürtleri hakkında konuşarak Suriye’de Kürt Sorunu diye bir meselenin olmadığını ve bunun hayal ve yalan olduğunu söylemişti.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş