Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Salgını önceden bilen Kürt Astrolog koronavirüs için tarih verdi

3.990

ÖZGÜR ÜLKE- Koronavirüsü önceden bildiren medyum, astrolog Reber Rostem, bugün yaşananların 118 yıl önce yaşananlarla bir olduğunu belirterek, “Bu vürüs 19 Aralık 2020’ye kadar dünyada etkili olmaya devam edecek” dedi.

Rûdaw TV’de yayınlanan ve moderatörlüğünü Hiwa Cemal’in yaptığı “Rûdawî Emro” programına konuk olan astrolog Reber Rostem, koronavirüsün salgına dönüşmeden önce böyle bir hastalığın Aralık 2019’da çıkıp tüm dünyayı saracağını haber verdiklerini hatırlattı.

26 Aralık 2019 tarihinde yaşanan “halkalı Güneş tutulması”na dikkat çeken Reber Rostem, “Tutulma sabaha karşı yaşandığı için kimse dikkat etmedi ama siz Rûdaw TV yayınlarında verdiniz. En son 118 yıl önce böyle bir doğa olayının yaşandığına dikkat çektiniz. Bu tutulmanın özelliği şu; merkezi Oğlak burcuna düşüyor ve bu burcun merkezi de Çin’dir. Bu tutulma esnasında Jüpiter, Satürn, Plüton ve Ay Düğümü Koç burcundaydı. Tüm birbiri ile uyuşmayan bu gezegenlerin aynı burçta toplanması hastalığa neden oluyor. Neden? Çünkü Güneş, Oğlak burcunun 6’ıncı evidir ve şemaya göre 6’ıncı evin sahibi böyle bir durumda hastalığın da sahibi anlamına geliyor” dedi.

118 yıl önce aynı şekilde bir tutulmanın gerçekleştiğini belirten Rostem, “1901 yılında, yani virüs çıkmadan 118 yıl önce San Francisco’da ortayaçıkan veba salgınında 25 bin Çinli karantina altına alındı. Bugün yaşananlar o tarihte yaşananların tekrarıdır” diye konuştu.

Satürn gezegeninin 29-30 yılda bir Güneş etrafındaki döngüsünü tamamladığını ifade eden Kürt medyum, tarihe bakılırsa tam bu zaman diliminde 30 yılda bir hastalığın dünyanın bir yerinde çıktığını söyledi.

“21 Mart’tan sonra deva bulunacak”

Koronavirüsü için 21 Mart’tan sonra etkili adımlar atılacağını ifade eden Rotem, “Bu tarihten sonra virüse karşı vaksin bulunacak. Bazı ülkeler Çin’nden önce virüse karşı aşı geliştirdiklerini açıklayacak. Ancak fare, karınca ve diğer canlılar üzerinde denenen bazı deneyler sonuşsuz kalacak. Bu hastalığı tamamen iyileştirmeye yönelik değil, durdurmaya yönelik bir aşılar olacak. Astrolojiye göre aşıyı Çin 22 Haziran’dan sonra bulup tüm dünyaya sunacak. Bu aynı zamanda ilaç bekleyen dünyada Çin’in konumunu da güçlendirecek. Fakat salgın ve tehlike 19 Aralık 2020’ye kadar da dünya genelinde etkili olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Reber Rostem, virüsün biyolojik bir silah olarak üretildiği görüşüne katılmadığını belirterek, “Malesef, gözlemlediğim kadarıyla salgın nedeniyle İran, Hindistan ve Japonya’da çok kişi ölecek” dedi.

“21 Mart-11 Mayıs en kritik tarih”

Yaptığı hesaplamalara göre salgının Kürdistan üzerindeki etkilerini de değerlendiren Kürt astrolog, sözlerini şöyle devam ettirdi:

“21 Mart’tan sonra aşı bulundu haberlerine kanıp çok sevinmemek lazım. Kürdistan halkı ve hükümeti bu uyarılarımı dikkate alır veya almaz. Ben belirtmek istiyorum; 21 Mart ile 11 Mayıs tarihleri çok kritik. Çünkü 23 Mart’ta Satürn gezegeni Kova borcuna geçecek. Aynıu zamanda Mars da bu tarihte aynı burca dahil olacak. Bu da salgının daha hızlı yayılmasına vesile olacak. Bu tarih bölümü, uçak düşmesi gibi hava olaylarına, Kürdistan’ın çevresindeki bazı ülkelerde hükümet karşıtı ayaklanmalara sahne olacak.

Fakat benim söylemek istediğim şu; bu salgından kurtulmak istiyorsak, halk olarak, bireyler ve hükümet olarak hep birlikte gerekli tedbirlerimizi almalıyız. Eğer halk uyarılara uymazsa hükümetin de salgını önleme kopnusunda yapacağı birşey kalmaz. Bu nedenle, 21 Mart’tan 11 Mayıs’a kadarki süreç çok ama çok hassas bir süreç. Kürdistan hükümeti bu süreci çok iyi idare etmeli. Böyle yaparsak daha az zararla atlatırız.”

Koronavisürü salgının dünyada çok önemli siyasi, ekonomik ve inançsal anlamda önemli değişimlere yol açacağı öngörüsünde bulunan Rostem, “Ben daha bu olaylar olmadan kendi sayfamda yazıp paylaştım, camilerin, kilise, havra ve hatta Hacc’ın kapatılacağını söyledim. Ancak bu insanların imanının daha da güçlü olmasını beraberinde getirecek” şeklinde konuştu.

Reber Rostem, 2020 yılının Kürdistan Bölgesi için genel anlamda olumlu bir yıl olacağını ve ekonomik anlamda sıkıntılarını gidereceği bir yıl olacağını savundu.

Rostem, “Halkımıza da bazı tavsiyelerim olacak, “3 Mayıs ile 25 Haziran tarihleri arasında estetik ameliyatı olmayın. Çünkü bu aile içi ilişkilerde hassas bir süreç olacak. 10 Haziran ile 2020 Temmuz tarihleri arasında önemli ve hayati konularda karar vermeyin, çünkü çok kırılgan bir süreç” dedi.

“Irak 2021’de üçe bölünecek”

Irak’taki siyasal duruma da değinen Reber Rostem öngörülerini şöyle paylaştı:

“Nisan ayının başında Irak’ta hükümeti kurmakla görevledirilecek kişi belli olacak. Fakat 2021’den sonra Irak 3 bağımsız devlete bölünecek, göçzedeler evlerine dönecek. Irak’ın parçalanması 2021’in sonu ve 2022’nin başlangıcına denk gelecek. Yine izlenimlerime göre Donald Trump yeniden ABD Başkanı seçilecek.”

PAYLAŞ

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş