Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

HDP’li belediyelere kayyum atandığı saatlerde bakandan diğer belediyelere büyük kıyak!

523

ÖZGÜR ÜLKE-Koronavirüs salgınından dolayı yoğunlaşan gündem içerisinde bugün HDP’li belediyelere operasyon düzenlenerek eş başkanlar göz altına alındı. Personel ve belediye meclis üyelerinin alınmadığı belediyelere kayyum atandığı yazısı tebliğ edildi.  Batman Belediyesi, Diyarbakır’ın Ergani,Eğil,Lice ve Silvan belediyelerine  dönük bu uygulama halktan büyük tepkiler alırken bakan Albayrak’tan diğer belediyeler  sevindirecek bir  açıklama geldi.Kıyak mahiyetinde olan açıklamaya göre belediyelere yapılan kesintilerin erteleneceği duyruldu.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,  Twitter hesabından açıklama yaptı. Katma Değer Vergisi’nin (KDV) ödeme gününün 30 Nisan’a uzatıldığını aktaran Berat Albayrak, “Vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda; 26 Mart 2020 tarihine kadar verilmesi gereken Katma Değer Vergisi beyanname verme ve ödeme süreleri 24 Nisan, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken Ba-Bs formlarının verilme süresi de 30 Nisan gün sonuna kadar uzatılmıştır” ifadeleri kullandı.Belediyelerin vergi payı ödemelerinde borçlarına yapılan kesintilere de ara verildiğini duyuran Albayrak, şöyle devam etti:

“Ayrıca Belediyelerin aylık vergi payı ödemelerinde borçlarına karşılık yapılan 3 milyar TL’lik 3 aylık (Nisan-Mayıs-Haziran) kesinti yapılmayacaktır. Böylece tüm belediyelere, koronavirüs ile mücadele kapsamında önemli bir kaynak sağlanmış olacak.”

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş