Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Hayat ne zaman normale döner ? Bilim kurulu açıkladı

590

ÖZGÜR ÜLKE- Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Tevfik Özlü,  virüse karşı hayatın ne zaman normale döneceğini açıkladı. Özlü, bu tarih için 20  Mayıs sonrasını işaret etti. Özlü, 13 Nisan’ın da salgın açısından önemli bir aşama olduğunu vurguladı.

Prof. Tevfik Özlü, “Genel olarak bu eğilim sürerse iyi. Son 10 gündür ağır hastaların durumunda bir azalma var. İyi tedavi ediyoruz. İyileşenlerin sayısı artıyor. Önümüzdeki aylarda daha aydınlık, daha normal günlere dönebiliriz” dedi.

Sahadan gelecek verilerin önemi olduğuna dikkati çeken Özlü, “Bulaşın yayılma hızında gerileme olup olmadığı tespit edilmeye çalışılıyor. Nisan ayının sonuna doğru pik noktasına geleceği, ondan sonra 2 hafta süreyle bir plato oluşabileceği konuşuluyor” dedi.Özlü son olarak “İyi işaretler var. 13 Nisan bir kırılma çizgisiydi. 20 Mayıs’tan sonra ise normalleşme başlayacak diye düşünülüyor.” ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş