Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

İddia: İsrail’de ‘yüzde 100 oranında kurtaran ilaç’ bulundu

826

ÖZGÜR ÜLKE- İsrail’de bir ilaç firmasının korona virüsüne karşı geliştirdiği ilacın, ağır hastalarda bile ‘yüzde 100 oranında başarı sağladığı’ belirtiliyor. Hayfa merkezli Pluristem isimli firmanın geliştirdiği ilaç, son olarak ABD’de de bir hasta üzerinde denendi.

İlacın denemelerinin sadece altı kişi üzerinde gerçekleştirildiği belirtilse de, uzmanlar sağlanan ön bulguların umut verdiğini söyledi. Firmadan yapılan açıklamaya göre, plazma bazlı bir hücre terapisi olan ilaç, çok yüksek ölüm riski altındaki altı kritik hasta üzerinde denendi. Buna göre, ilacın denendiği hastalar akut solunum yetmezliği ve enflamasyon kaynaklı komplikasyonlar yaşıyordu. Dördü, kalp ve böbrek gibi başka organ sistemlerinde de sorunlardan şikâyetçiydi.

Pluristem firmasından yapılan açıklamaya göre, ilaç bu altı hastanın altısında da olumlu etki gösterdi. Firma, ölüm beklentisi yüksek olan hastaların hepsinin bir hafta sonra hâlâ hayatta olduğunu, dördünün solunum parametrelerinde düzelme görüldüğünü, üçünün solunum cihazından çıkarılma aşamasına geldiğini açıkladı. Buna göre, altta yatan başka hastalıkları olan hastalardan ikisinin sadece solunum sıkıntıları değil, aynı zamanda klinik bulgularında da iyileşme kaydedildi.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş