Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Yeni araştırma: 6 ayrı virüs türü bulundu

193

GAZETE ROTA- Çin’de ortaya çıkan koronavirüsün yarasaların insana taşıdığı tahmin ediliyor.Durum böyle olunca yarasalar üzerindeki araştırmalar da önem kazandı.Yarasaları araştıran bilim dünyası 6 ayrı virüs türünün olduğunu keşfetti.

Virüs çeşitleniyor

Myanmar’da yarasalar üzerine araştırmalar yapan bilim ekibi, yeni virüs türü tespit etti.Tespit edilen  6 yeni koronavirüs türünden üçünü alfacoronavirüs, diğer üçünü de betacoronavirüs olarak sınıflandırdı.Bilim adamları yarasalarda binlerce çeşit koronavirüs olabileceğini tahmin ediyor.Keşfedilen yeni virüslerin hayvandan insana geçip geçmediği kesin olarak test edilemedi.Araştırma ile ilgili detaylı bilgilerin sonraki süreçte kamoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.

Öte yandan dünya genelinde birçok  bilim çevresi virüse yönelik aşı ve tedavi yöntemi geliştiriyor.Ancak virüsün sürekli mutasyona uğraması nedeniyle araştırmaların aksadığı belirtiliyor.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş