Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Dolar yeniden 7 TL sınırında: Petrol fiyatlarında sert düşüş

104

ÖZGÜR ÜLKE- Salgın sonrası ekonomilerin açılma planlarının ortaya çıkmasıyla oluşan iyimser hava petrolde yaşanan düşüşle sekteye uğradı. Yükselişini sürdüren dolar tekrar 7 TL sınırında…

Küresel piyasalarda dün yaşanan iyimser hava, petrol fiyatlarındaki sert düşüşlerin etkisiyle bugün yerini karışık bir görünüme bıraktı. Dün ABD borsalarının artılarda kapanması sonrası petrol fiyatlarında yüzde 10’u bulan düşüşle birlikte ABD vadelilerinde bu sabah yatay seyir dikkat çekti.

Asya borsalarında ise Japonya’da kayıplar yaşanırken Çin borsaları artıda. Japonya’da bu sabah açıklanan mart ayı işsizlik oranı son bir yılın en yüksek seviyesine yükselmesi NIKKEI’deki kayıplarda başrol oynuyor.

BORSA İSTANBUL ARTIDA AÇILDI, DOLAR 7 TL SINIRINDA

Petrol fiyatlarında sert hareketlerin kafaları karıştırdığı küresel piyasalarda yön bulma arayışı sürerken Borsa İstanbul güne yüzde 0,45’lik artışla 101 bin 722 puandan başladı.

Dün borsalardaki alıcılı seyre rağmen yükselişini sürdüren ve 6,95-6,99 bandında dalgalanan dolar/TL kuru, bugüne de 6,99 seviyelerinin üzerine başladı. Merkez Bankası’nın geçen hafta 100 baz puanlık beklentinin üzerindeki faiz indirimiyle dolar 7 sınırına dayanmış, çarşamba akşamı da New York seansında 7.0077’yi test etmişti.

Bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı takip edilecek. Salgının ekonomilerde yarattığı tahribatı önlemek için önemli adımlar atan iki Merkez Bankası’nın yeni adımlar atıp atmayacağı izlenecek.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş