Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

HDP’nin 1 Mayıs pankartları indirildi

179

ÖZGÜR ÜLKE- HDP’nin İstanbul’un farklı noktalarına asılan 1 Mayıs pankartları indirildi.Edinilen bilgilere göre, pankartların asılmasından sonra İlçe Emniyet Müdürlükleri tarafından aranan partinin ilçe örgütlerinin yöneticilerine, “Valilik kararı var. İzin belgeniz yok, astığınız yerdeki pankartları kaldırın yoksa biz kaldıracağız” denildi.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü tarafından hazırlanıp, ilçe örgütlerine gönderilen ve partililer tarafından dün kentin tüm ilçelerinde cadde ve sokaklara asılan 1 Mayıs pankartları yerlerinden sökülerek indirildi.

HDP yöneticileri ise, diğer partilerin de pankart astığını ve bu tarz bir engelleme çıkarılmadığını yanıtı verdi. Bunun üzerine emniyet yetkilileri, “Onların pankartlarında sadece emekten söz ediliyor” diyerek, pankartların indirilmesi istedi. Partililerin indirmediği pankartlar, dün akşam asıldıkları yerlerden indirildi.

HDP’nin yerlerinden indirilen pankartların üzerinde şu ifadeler yer alıyordu: “Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz, özgürlüğümüz için yaşasın kadın dayanışması”, “Ji qerantîna û dorpêça siyasî re na. Bijî Yek Gulan”, “Çarklar dursun ücretli izin haktır”, “Evde açlık işyerinde salgın var. Evde kalma olanakları sağlansın”, “Virüs değil, kapitalizm öldürür”, “Emek, barış, sağlık ve dayanışmayla yeni bir yaşamı kuralım.”

 

ma

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş