Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Sancar: Biz Kürt Partisi Değiliz

4.168

ÖZGÜR ÜLKE- HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Radyo Karakutu’da yayınlanan Bidebunuizle programında, gazeteciler Yavuz Oğhan ve Mehmet Tezkan’ın sorularını yanıtladı.

Ahmet Şık’ın istifasını ve ardından yaşanan tartışmaları değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ” Biz Kürt partisi değiliz. Çünkü HDP kurulurken Türkiye partisi olarak kuruldu” diye konuştu.

“Elbette bir eleştiri varsa bu eleştiriye kulak kabartılır” diyen Sancar, eleştirilere kapalı bir parti olmadıklarını kaydederek, “Ben Ahmet Şık’ın eleştirilerini parti içerisinde dile getirmesini tercih ederdim. Sıkıntılar yaşanabilir. Daha somut eleştiriler olsa daha açık konuşabilirim. Biz eleştirilere kapalı siyasi kültürün içerisinde değiliz. Eksiklerimiz olabilir. Bu eleştiriler içeride konuşmaya bana göre engel değildi. Üstelik yeni kongre yapıldı. Yeni kongreden sonra partiyi sıfırlamıyoruz elbette. Her yeni kongre bir tür yeni başlangıçtır. Bir tür kendini daha güçlendirme heyecanıdır. Henüz kongreden çok az zaman geçmişken, biraz daha beklemesini, eleştirilerini parti içerisinde dile getirmesini beklerdim” dedi.

Şiddete yaklaşımlarının belli olduğunu söyleyen Sancar, Ahmet Şık’ın “PKK” eleştirileriyle ilgili olarak, şunları söyledi:

“HDP şiddeti reddetmektedir. Bizim burada tutumumuz ikircikli değil. Her türlü saldırıdan sonra hemen bir açıklama yapılır. Bu açıklamalar bölünmez.”

Türkiye’de çatışmanın olduğunu söyleyen Sancar, çatışmanın çözüm yollarının ise belli olduğunu dile getirdi. “Sorun 100 yıllık, çatışma 36 yıllık” diyen Sancar, “Şiddeti bitirebilmenin en önemli yollarından biri siyaseten çözebilmenizdir. Bunun için de bu sorunu siyaseten temsil eden aktörün siyaset yapmasına izin vereceksiniz. O da HDP’dir. Biz Kürt partisi değiliz. Çünkü HDP kurulurken Türkiye partisi olarak kuruldu ama Kürt sorununun en önemli sorun olduğunu söyleyerek kuruldu. Kürt sorununun demokratik çözümünü en güçlü temsil eden parti HDP’dir” değerlendirmesinde bulundu

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş