Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Türkiye’de liglerin başlama tarihini açıklandı

108

ÖZGÜR ÜLKE- TFF Başkanı Nihat Özdemir, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen futbol liglerinin 12-13-14 Haziran’da başlatılacağını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF’nin yönetim kurulu toplantısının ardından video konferans aracılığıyla açıklamalarda bulundu.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle, TFF olarak virüse karşı verilen kararlı mücadelede önemli bir yol aldıklarını vurguladı.

Bu süreçte Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile toplantılar yaptıklarını ve Süper Lig, 1. Lig, 2. ve 3. Lig kulüplerinin fikirlerini aldıklarını hatırlatan Özdemir, Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve devletin tüm kurumları ile istişare içinde süreci değerlendirdiklerini söyledi.

UEFA ve FIFA ile görüşmeler yaptıklarını ifade eden Özdemir, “Şimdilik olmak kaydıyla, elimizde değişik senaryolarımız da bulunmakla birlikte ertelenen Süper Lig, TFF 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Liglerimizi 12-13-14 Haziran haftasında başlatma kararı aldık” ifadelerini kullandı.

Özdemir, aldıkları karar çerçevesinde liglerin belirledikleri takvimde oynanması için Sağlık Bakanlığına müracaat edeceklerini belirtti.

Antrenmanlarına başlayan takımların da bu sürede hazır hale geleceğine inandığını anlatan Özdemir, “Hiçbir şeyin eskisi olmayacağını biliyoruz ama yeni dönemi de fırsata çevirmek istiyoruz. Bu nedenle, sağduyu içerisinde kararlara saygı duyarak, bireysel ve toplumsal tüm sorumluluklarımızı yerine getirerek bunu başaracağımızdan eminiz. İnşallah liglerimizi en güzel şekilde temmuz ayı sonunda tamamlayacağız, kupalarımızı sahada vereceğiz ve ağustos ayında da UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ülkemize yakışır şekilde ev sahipliği yaparak sezonu taçlandıracağız” değerlendirmesinde bulundu.

Özdemir, “Bugüne kadar bir haftayı seyircisiz oynadık. Gördük ki bundan sonraki maçlar da seyircisiz oynanacak” dedi.

TFF Başkanı Özdemir, “Yedi hafta sonu, bir hafta içi maç oynayarak sezonu 26 Temmuz’da bitirmek ana hedefimizdir” ifadesini kullandı.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş