Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

‘Corona’ önlemleri devam ediyor: Üniversite sınavları yüz yüze gerçekleştirilmeyecek

74

ÖZGÜR ÜLKE- Corona virüsü nedeniyle yurt çapında önlemler alınmaya devam ediyor.

11 Mayıs
22:00 YÖK, üniversitelerde dönem sonu sınavları ile bu eğitim ve öğretim yılına ait diğer sınavların yüz yüze gerçekleştirilmeyeceğini açıkladı.

 

19:00 SGK, Covid-19 vakalarını ‘iş kazası’ saymayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) genelge yayınlayarak Covid-19’u, iş kazası statüsünden çıkardı. SGK Başkanlığı’nın genelgesinde, “Covid-19 virüsünün bulaşıcı bir hastalık olduğu dikkate alındığında, söz konusu salgına maruz kalan ve sağlık hizmeti sunucularına müracaat eden sigortalılara hastalık kapsamında provizyon alınması gerekmektedir” dendi.

00:00 24 ilde uygulanan iki günlük sokağa çıkma yasağı sona erdi.

 

15:44 Van’da karantinaya alınan İpekyolu ilçesine bağlı Ortanca Mahallesi’nde vaka sayısı 84’e yükseldi.

11:00 İstanbul dahil 23 büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulanan sokağa çıkma yasağı bu gece bitiyor. Yedi haftadır sokak yasağı uygulanan 65 yaş üst vatandaşlar bugün 11:00-15:00 saatlerinde dışarı çıkabilecek.

 

8 Mayıs
21:00 İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine ‘Ticari Taksilere‘ ilişkin yeni genelge göndererek, taksilere yönelik hijyen tedbirlerini belirledi.

Genelgeye göre, taksilere aynı anda üç kişiden fazla müşteri kabul edilmeyecek, müşteriler araçlara maskesiz binemeyecek.

Ticari taksi şoförleri, kişisel hijyen kurallarına uygun şekilde hareket edecek, araç içinde mutlaka maske kullanacak.

Genelgeye göre ticari taksi durakları ve ticari taksiler, en az haftada bir kez düzenli aralıklarla temizlenecek, dezenfekte edilecek

19:00 Kilis’e, Gaziantep ile Hatay’dan gelen araçlar, valilik kararıyla pazar gecesi saat 23:59’a kadar alınmayacak.

15:30 Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ziyaretçi girişine kapatılan Kapalıçarşı’nın 1 Haziran’da yeniden açılacağını bildirdi.

15:25 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emeklilerin aylıklarının öne çekilerek 15-22 Mayıs tarihleri arasında ödeneceğini açıkladı.

12:10 Beyoğlu İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde bulunan tüm kişilerin maske takması, kişilerin arasında en az üç metre sosyal mesafeyi koruyacak şekilde hareket etmesi kararı aldı. Tedbirlere uymayanlara 1593 sayılı Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282 maddesi gereğince idari yaptırım uygulanacak.

11:57 Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, yurtdışından gelenlerin 14 günlük karantina süreçlerini geçirdikleri 76 ildeki yurtlarda 17 bin 506 vatandaşın gözlem altında bulunduğunu, 51 bin 747 vatandaşın ise evlerine gönderildiğini açıkladı.

7 Mayıs
21:50 İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine ‘Pazar Yerleri’ konulu yeni bir genelge gönderdi. Buna göre, pazarlarda giyim, oyuncak, çiçek, fide, zücaciye malzemelerinin satışının kısıtlanmasına ilişkin alınan karar 11 Mayıs’tan itibaren kaldırdı.

18:30 Kısa çalışma ödeneği kapsamında 2.5 milyon çalışana ödeme yapıldığını belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Ücretsiz izin nakdi destek ödemelerine yarın başlıyoruz” dedi.

Selçuk, “3. Faz sosyal yardım programımıza 6 milyonun üzerinde başvuru almış durumdayız. 3. Fazda şu ana kadar 620 bin ödemeyi gerçekleştirdik” dedi

15:22 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sanayide çalışanların sağlığını yakından takip edeceklerini ifade ederek mayıs sonuna kadar organize sanayi bölgelerinin (OSB) tamamında corona virüsü tarama sistemi kuracağını söyledi.

14:38 Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, cenaze sonrası altı kişide corona virüüs tespit edilen Ramazanoğlu köyünün bir mahallesinde alınan tedbirler sürüyor. Tedbirler kapsamında köyün tali yolları hafriyatla kapatıldı.

14:05 Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, il dışında yaşayan Gümüşhanelilere şu sözlerle seslendi: “Lütfen olağanüstü durumlar dışında bu süreçte ilimizi ziyaret etmeyiniz, ilimize gelmeyiniz. Olduğunuz yerde kalmanız hem kendi sağlığınız hem buradaki akraba, yakınlarınız ve hemşehrilerinizin sağlığı açısından çok önemlidir.”

6 Mayıs
21:40 İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 8 Mayıs Cuma günü market, bakkal ve manavlar saat 23:00’e kadar açık olacak.

‘Anneler Günü‘ dolayısıyla cumartesi ve pazar günleri, çiçek satan iş yerleri, evlere servis şeklinde hizmet verebilecek.

14:35 İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki Maltepe, Kartal ve Pendik ilçesinde bazı vatandaşlar yasak olmasına rağmen sahillere giderek spor yaptı.

Bursa’da berberlik yapan Gökmen Ağbulak’ın telefonu susmuyor… (Fotoğraflar: DHA)
13:52 Yurt çapında berberler 11 Mayıs’ta açılacak. Ancak öncesine çok sayıda müşteri, berberlerini arayarak randevu almaya başladı.

Köy girişinde jandarma beklemeye başladı.
13:18 Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Ramazanoğlu Köyü Bodurlar Mahallesi’ne İstanbul’dan giden bir kişi cenazeye katıldı. Bunun üzerine altı kişiye corona virüsü bulaştı. Köyün giriş-çıkışına jandarma yerleştirildi. Köy sakinlerinin evden çıkmaması istendi.

5 Mayıs
13:43 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: “11 Mayıs itibarıyla ülkemizde tüm ana otomotiv fabrikaları tekrar faaliyetlerine başlamış olacak. Kocaeli’nin ardından, günlük 4 binin üzerinde test kapasitesine sahip bir laboratuvar da Ankara’da kurulmuş olacak. Sokağa çıkma kısıtlaması boyunca 16 bin 900 firma faaliyetlerine devam etti.”

13:00 Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “103 ülkeden 65 bini aşkın vatandaşımızı ülkemize döndürdük, yurt dışında 473 Türk vatandaşı hayatını kaybetti.”

4 Mayıs
22:30 Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: “LGS kapsamındaki merkezi sınav) Öğrenciler gelmeden önce okulların tamamı dezenfekte edilecek.

Öğretmenlerimiz, velilerimiz, çocuklarımız için, sınav yerlerinde ücretsiz maske dağıtacağız.

Bu sene her öğrenci, ister resmi, ister özel okul öğrencisi olsun, kendi okulunda LGS’ye girecek.”

3 Mayıs
22:00 İçişleri Bakanlığı 54 ildeki 247 yerleşim yerinde karantina kararının kaldırıldığını duyurdu.

14:50 İçişleri Bakanlığı, 31 ile yönelik giriş/çıkış kısıtlamasının, yarın kabine toplantısında yeniden değerlendirilmek üzere, pazartesi gecesine kadar uzatıldığını açıkladı. Giriş-çıkış yasağı en son 18 Nisan’da 15 gün daha uzatılmıştı.

Bakanlığın açıklaması şöyle: “Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz ile Zonguldak’ta şehir giriş-çıkış kısıtlamalarının 3 Mayıs Pazar günü saat 00.00 itibarıyla sona erecek olması nedeniyle Pazartesi günü toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde yapılacak değerlendirme ve karar süreci ile kısıtlamanın bitiş saati arasında tedbirlerin devamlığı için bakanlığımızca 81 valiliğine gönderilen genelge ile 31 ilimizdeki kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç vb) yapılacak tüm giriş ve çıkışlar, daha önce belirtilen usul ve esaslara göre 4 Mayıs Pazartesi günü saat 24.00’a kadar uzatılmıştır. Bu illerimizde yaşayan vatandaşlarımızın (istisnalar hariç olmak üzere) bu süre boyunca illerinde kalmaları esas olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde verilecek karar doğrultusunda 4 Mayıs Pazartesi günü 31 ilimize ilişkin şehir giriş-çıkış kısıtlaması tedbirinin kapsamı ile ilgili bilgilendirme kamuoyuna yapılacaktır.”

Açıklamada, uzatma kararına ilişkin valiliklerce gerekli önlemler alındığı belirtilerek, şöyle dendi: “Tedbir kararına uymayan vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacaktır.”

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş