Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

TSK ve İran ordusu eşzamanlı Kandil’e yakın bölgeyi bombaladı

Hacı Omeran kasabasına bağlı Alane köyü kırsalının TSK’ya ait savaş uçakları ve İran topçu birlikleri tarafından bombalandığı bildirildi.

215

Rûdaw muhabiri Bahtiyar Kadir, bugün sabah saatlerinden itibaren İran Sınır Muhafızlarına ait topçuların, Erbil’in Çoman ilçesine bağlı Hacı Omeran kasabası kırsalını bombaladığını aktardı.

Bombardımanın Kürdistan Bölgesi ile Rojhılat sınırındaki Alane köyü kırsalı ile Marin Tepesi’nde yoğunlaştığını bildiren muhabirimiz, aynı bölgenin Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait SİHA’lar tarafından da vurulduğunu belirtti.

Rûdaw’a konuşan Alane köyü muhtarı Abdullah Hüseyin, SİHA’ların ayrıca Beraskan tepesine de füza attığını söyledi.

Saat 09:00’da başlayan bombardıman nedeniyle can kaybı yaşanmadığını belirten Hüseyin, ancak arazinin tutuştuğunu aktardı.

Rûdaw bültenine katılan Hacı Omeran Nahye Müdürü Ferzeng Ahmed de İran topçusunun ayrıca Kani Reş ve Kende Şin bölgelerini de bombaladığı bilgisni paylaştı.

Kandil’e yakın olan bölgede sivil halkın bulunmadığını belirten Ahmed, ancak mevsim itibariyle yaylaya giden göçerlerin durumdan olumsuz etkileneceklerini söyledi.

Ferzeng Ahmed, bölgede PKK’nin yanı sıra Rojhılatlı Kürt partilerin Peşmergelerinin de bulunduğunu hatırlattı.

Hacı Omeran Nahye Müdürü Ahmed, bombalanan Bareskan tepelerinin ise Rojhılar sınırına 3 kilometre yakınlıkta olduğunu ve Türk uçaklarının ilk defa bu bölgeyi bombaladığını söyledi.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş