Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Kürdistan hükümetinden Türkiye ve PKK’ye çağrı

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Cotyar Adil, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’nin sınır noktalarındaki bombardımanından endişe duyduklarını açıkladı. Adil, Türkiye Hükümeti ve PKK'ye çağrıda bulundu.

769

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Şeladize ve Kani Masi kasabaları kırsalını hava saldırısı sonucu 5 vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından Kürdistan hükümetinden açıklama geldi.

Kürdistan Hükümeti Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada,  “Bugün sınır bölgelerinden yaşanan olayları üzülerek endişe içerisinden takip ediyoruz. Saldırılar bölgede can ve mal kaybına neden oldu. Kürdistan Bölgesi hükümeti vatandaşlarımızın şehit olmasına ve mallarına zarar gelmesine sebep olan söz konusu saldırılarıyı kimin tarafından hangi nedenlerle olursa olsun kınıyor” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada,Türkiye Cumhuriyeti’ne toprak ve millet egemenliğine saygı göstermesi çağrısında bulunan Adil, PKK’nin de Kürdistan Bölgesi sınırlarında saldırılara neden olmamak için o bölgelerden çekilmesi gerektiğini belirtti. Kürdistan Hükümeti komşu ülkelerle dostane ilişkileri içerisinde olmayı arzuluyor. Aynı zamanda Kürdistan Bölgesi topraklarından hiçbir komşu ülkeye saldırı düzenlenmesini de istemediğmizii vurgulamak istiyoruz.

Hükümet Sözcüsü, bombardımanlarda yaşamını yitiren sivillerin yakınlarına başsağlığı dilerken, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş