Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Mazlum Kobane: O çocukları silah altına alanlar cezalandırılacak

1.168

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Kobane, 18 yaşından küçük çocukların silah altına alındığı yönündeki iddialara ilişkin “Bu çocuklar bizim güçlerimiz tarafından alınmadı. Çocukların ailelerine geri gönderilmesi için baskı yapacağımızı ve nerede olurlarsa olsunlar mutlaka ailelerine geri dönmelerini sağlayacağız. Bu tür uygulamalar içerisinde olanlar da soruşturulup cezalandırılacak” dedi.

Mazlum Kobane ile yaptığı görüşmenin detaylarını Rudaw’a anlatan Kürt siyasetçi Şerwan İbrahim, SDG Genel Komutanı’nın Rojava’da Kürt taraflar arasındaki diyalogun devam edeceğini söylediğini aktardı.

İbrahim, “Gerçekten General Mazlum Kobane Suriye’nin kuzeydoğusunda örnek bir lider haline gelmiş. Tüm bileşenlerle görüşüyor, herkesi dinliyor. Biz de kendisi ile görüşmek istedik, bir takım istek ve talepler vardı. Bu görüşmede bu konuları masaya yatırdık. Bunlardan biri silah altına alındığı iddia edilen çocukların meselesiydi. Diğeri kamu hizmetleri konusuydu. Halkın bu konulardaki talep ve şikayetlerini aktardık” dedi.

SDG’nin 18 yaşından küçükleri silah altına almak gibi bir yaklaşımı olmadığını aktaran İbrahim, “Uzun zamandan beridir de bu konuda denetimler yapılıyor”diye konuştu.

İbrahim, şunları söyledi:

“Ele aldığımız konulardan biri de son zamanlarda SDG’ye alındığı belirtilen çocuklarla ilgiliydi. General Mazlum görüşmede bize, ‘biz bu durumlardan sorumlu değiliz, bu çocuklar bizim güçlerimiz tarafından alınmadı. Fakat böyle şeyleri de kabul etmiyoruz. Benim adıma çocukların ailelerine selam söyleyin. Çocukların ailelerine geri gönderilmesi için baskı yapacağımızı ve nerede olurlarsa olsunlar mutlaka ailelerine geri dönmelerini sağlayacağız. Bu tür uygulamalar içerisinde olanlar da soruşturulup cezalandırılacak’ dedi. Ben halkın kendisinden beklentilerini ilettim, o da ‘halkımın hizmetinde olacağım’ dedi.”

İbrahim, Kobane’nin çocukları askere alma gibi bir ihtiyaçlarının olmadığını, yeterli sayıda savaşçılarının bulunduğunu söylediğini belirtti.

 

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş