Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Koronavirus’ü öldüren madde keşfedildi

Dünya çapında 24 milyondan fazla insana bulaşan ve 824 binden fazla insanın ölümüne sebep olan Koronavirus'le ilgili umut verici bir gelişme yaşandı.

1.244
İngiliz ordusu, Koronavirus’ü öldüren bir madde keşfetti. Böcek öldürücü ve kovucu ilaçlarda bulunan Citriodiol maddesinin Kovid-19’a sebep olan Koronavirüs’ü öldürdüğü tespit edildi.
İngiliz Sky News, İngiltere Savunma Bakanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Savunma Bilimi ve Teknoloji Laboratuvarı’nda (DSTL) yapılan araştırmalar sonucunda Kovid-19’a sebep olan Koronavirüs’ü öldüren bir madde keşfedildiğini duyurdu. Bilim insanları sinek kovucu spreylerde bulunan Citriodiol isimli materyalin Koronavirüs’ü öldürdüğünü tespit etti.
OKALİPTÜSTEN ELDE EDİLİYOR
Araştırmalarla ilgili ilk sonuçları kamuoyu ile paylaşyan DSTL, Citriodiol’ün Korona virüsünün diğer türlerini öldürdüğünü duyurdu. Konuyla ilgili incelemelerin devam ettiği belirtilirken sadece sinek ilacının sıkılmasının Korona virüsüne karşı tek başına bir çözüm olmayacağı kaydedildi.
Citriodiol’ün okaliptüs yaprakları ve gövdesinden elde edilen yağlardan yapıldığı vurgulanırken, İngiliz Silahlı Kuvvetleri’nin sinek ilaçlarını depoladığı aktarıldı. Reuters haber ajansının “son dakika” ibaresiyle Sky News’ten aktardığı haberde DEET isimli kimyasal yerine Citriodiol kullanılan ilaçların depolandığı belirtildi.
DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş