Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Bakan Koca, koronavirüsün en çok arttığı illeri açıkladı

1.073

Türkiye’de koronavirüs vakaları giderek kaygı verici boyutlara ulaşıyor.

Son resmi verileri açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de koronavirüs nedeniyle 53 kişinin daha hayatını kaybettiğini, 1578 yeni vaka tespit edildiğini duyurdu.

Böylece toplam ölü sayısı 6 bin 673’e, vaka sayısı 279 bin 806’ya yükseldi.

Sağlık Bakanı Koca, yeni tip Koronavirüs’ün (Covid-19) Türkiye’deki güncel durumuna ilişkin Sağlık Bakanlığı’nın verilerini paylaştı.

Bakan Koca’nın paylaşımı şöyle:

“Son hafta günlük hasta sayısı en çok artan illerimiz; Van, Karaman, Erzincan, Çankırı ve Kayseri. Ağır hasta sayısı en çok olan illerimiz; İstanbul, Ankara, Konya, Erzurum ve Yozgat. Tedbirlere birlikte uyarak başarılı olabiliriz. Birlikte tedbirli olalım.”

a

Koronavirüs salgınına ilişkin Twitter hesabından sık sık paylaşım yapan Koca, genç yaştakilere yönelik bir paylaşım yaptı.

“Son bir ayda Koronavirüs’e yakalanan 100 kişiden 40,1’i 20-40 yaş aralığındaki gençler” diyen Koca, “Zatürre gelişen hastaların da yüzde 11’i yine bu yaş grubundan. Gençlerimiz kendilerini ve büyüklerimizi korumak için tedbirlere uyumda örnek olmalı. Virüse karşı gücümüz birlikte tedbir” uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip Koronavirüs salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanlarına yapılan en ödeme süresinin üç ay daha uzatıldığını söyleyerek, “Canla başla verilen mücadelenin karşılığı elbette bu değil, biliyorum” dedi.

Koca şunları kaydetti:

“Sağlık çalışanlarımıza yapılan ek ödeme süresi pandemi nedeniyle 3 ay daha uzatılmıştır. Canla başla verilen mücadelenin karşılığı elbette bu değil, biliyorum.”

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş