Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

BAE’den İtalya’ya misilleme: Uçaklarınızı çekin!

59

İtalya’nın kendisine silah satışını durdurmasının ardından bir İtalyan hükümet kaynağı, BAE’nin İtalya’dan 2 Temmuz’a kadar Körfez’deki askeri üssünden uçak ve personelini çekmesini istediği ifade edildi.

İtalyan hükümetine bağlı kaynak, Reuters’a sorunu çözmek için görüşmelerinin devam ettiğini bildirirken, BAE Dışişleri Bakanlığı, yorum talebine yanıt vermedi.

İtalya yönetimi NATO üyesi olması hasebiyle, çok uluslu operasyonlar kapsamında Irak, Afganistan, Afrika Boynuzu ve Hint Okyanusu’na uçuşlar için çeşitli ülkelerden uçaklara ev sahipliği yapan Al Minhad Hava Üssü’nü kullandı.

Bu yılın başında Roma’nın Yemen’de barışı sağlama ve insan haklarını koruma taahhüdünü gerekçe gösteren İtalya, Suudi Arabistan ve BAE’ye binlerce füze satışını durdurduğunu duyurmuştu.

Söz konusu engellenen satışlar, 2016’da Matteo Renzi liderliğindeki hükümetin, değeri 400 milyon euroyu aşan toplam 20 bin füze tahsisi anlaşmasının bir parçasıydı.

Öte yandan konuya dair Defence News, bu haftanın başlarında İtalyan parlamento üyesi ve parlamento savunma komisyonu üyesi Matteo Perego Di Cremnago’dan alıntı yaparak, geri çekilme talebinin silah ambargosuna misilleme olarak yapıldığını bildirdi.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş