Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

‘Özgürlük Zamanı’ buluşması için broşür dağıtıldı

“Özgürlük Zamanı” buluşmaları kapsamında  14 Ağustos günü gerçekleştirilecek olan halk buluşması için broşür dağıtan HDP'li vekiller yurttaşlardan buluşmaya katılım sözü aldı.

69

Batman’da  “Özgürlük Zamanı” kampanyası kapsamında 14 Ağustos günü Bağlar Mahallesi’nde bulunan Newroz Alanı’nda Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katılacağı halk buluşmasına katılım sağlanması amacıyla ziyaretler devam ediyor. HDP Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Feleknas Uca, Necdet İpekyüz, İmam Taşçıer, Ömer Öcalan, Sıddık Taş, Görevden alınarak yerlerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanları, Özgür Kadın Hareketi (TJA), HDP İl, ilçe Eşbaşkan ve yöneticilerinin de bulunduğu bir heyet, kent merkezi ile Sason, Kozluk, Gercüş, Hasankeyf ile Kozluk’a bağlı Bekirhan Beldesi’nde yurttaşlar ile bir araya gelip esnaf ziyareti gerçekleştirildi.

İl binasında bir araya gelen heyet buradan gruplar halinde ilçeleri ziyaret etti. Feleknaz Uca ile Ömer Öcalan Kozluk, Sason; Necdet İpekyüz, İmam Taşçıer Gercüş ve Hasankeyf ilçesinde esnafı ziyaret edip burada bulunan yurttaşları halk buluşmasına davet etti.  Ayşe Acar Başaran ise kent merkezinde Sivil Toplum Kuruluşları’nı (STK) ziyaret ederken, Sıdık Taş ise Buğdaycılar Pazarı’ndaki esnafı ziyaret etti. Gidilen yerlerde yurttaşlardan heyete sıcak bir karşılama gösterilirken, yurttaşlardan halk buluşmasına katılım için söz alındı.

Heyette yer alan milletvekilleri ise tecrit, ekonomi, HDP’nin kapatılması, orman yangınları, İstanbul Sözleşmesi, ulusal birlik ve aşı konularında yurttaşlar ile sohbet etti.

Daha sonra heyet, Korık, Cudi ve Bayındırlık mahallelerinde broşür dağıtarak mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Burada da katılım çağrısı yapılırken, mahalleli heyeti slogan, zafer işareti, zılgıt ve alkışlar ile karşıladı.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş