Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Rojavalı Kürt kadın, Almanya Liyakat Nişanı’nı aldı

Kamışlo'lu Bijen Hasan, kadın mültecilere sunduğu destek nedeniyle Almanya'nın prestijli ödüllerinden birini aldı.

58

Rojavalı 29 yaşındaki Bjien Hasan, ‘Facebook’ta insanlara yabancı dil öğretme’ projesiyle Ekim 2020’de ‘Bundeskanzlerin Ödülü’nü almış, ödülü ise dönemin Almanya Başbakanı Angela Merkel takdim etmişti.

Bugün ise Bijen Hasan’a Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından ‘Almanya Liyakat Nişanı’ takdim edildi.

Bijen Hasan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Federal Almanya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı’nı almak benim için büyük bir onurdur” ifadesini kullandı.

Bijen Hasan’a göçmenlere yönelik çalışmaları nedeniyle ödül verildi

Almanya Entegrasyon Ofisi, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Hasan’ın, ‘Almanya’ya geldiklerinde kadın mültecileri desteklediği’ için ödüle layık görüldüğünüduyurdu.

Bijen Hasan, Şam’da üniversiteden mezun olduktan Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle 2014 yılında Almanya’ya göç etmek zorunda kaldı.

“Sadece bir bavulla geldim, şimdi Liyakat Nişanı alıyorum”

Hasan, “Almanya’ya sadece bir bavulla geldim, şimdi ise yeni evimde bir Kürt olarak Almanya Cumhurbaşkanı’ndan Liyakat Nişanı alıyorum! Ne büyük bir onur ve ne büyük bir an” ifadeleriyle sevincini paylaştı.

Rojavalı Bijen Hasan, Almanya’da bulunan kadın mültecilere yardım etmek için “Bilgi Transferi Derneği” (TOK e.V) adlı bir dernek kurdu.

“Ödülü Rojavalı kadınlara adıyorum”

Rojavalı kadınlara ödülünü adayan Bijen Hasan, “Bu ödülü özellikle Rojava’da savaş ve terörden etkilenen kadınlara ithaf etmek istiyorum. Umarım yolun onlar için biraz daha kolaylaşmasını sağlayabilirim, çünkü savaştan sonra artık hiçbir şey kolay olmuyor” dedi.

Almanya Liyakat Nişanı

1951 yılından itibaren verilmeye başlanan Liyakat Nişanı, Almanya’nın tek federal nişanı niteliği taşıyor.

Nişan, siyasi, ekonomik, sosyal veya entelektüel alanda başarılı olan Almanlara ve yabancılara veriliyor.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş