Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Soylu: Dünyada bizden zengin ülkeler var ama son 4 yılda dünyaya en çok yardım yapan ülkeyiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz son 4 yılda dünyada dünyanın mağdur ve mazlumlarına bu milletin her bir ferdiyle dünyada en çok yardım yapan ülkeyiz” ifadelerini kullandı.

91

HAK-İŞ Konfederasyonu HAK Arama ve Kurtarma / Umut Timi Kurulması Projesi Bilgilendirme ve Kapanış Toplantısı’nda konuşan Soylu, Türkiye’den zengin ülkeler olduğunu ve buna rağmen “mazlumlara” en çok Türkiye’nin yardım ettiğini savunarak şu görüşlerini dile getirdi:

“Biz iyilik medeniyetinin çocuklarıyız. Cerablus’ta Azez’de Mare’de, El-Bab’da ne yapmışsak, Bangladeş’te ne yapmışsak, Arakan’da, Myanmar’da, Filistin’de ne yapmışsak, bugün Filisitin’de ne yapıyorsak, Yemen’de, İdlib’de ne yapıyorsak biz milletimizle ve devletimizle gurur duyuyoruz. Dünyada Amerika’da bizden zengin, Avrupa’da bizden zengin ülkeler var ama buna rağmen biz son 4 yılda dünyada dünyanın mağdur ve mazlumlarına bu milletin her bir ferdiyle dünyada en çok yardım yapan, en çok elini uzatan ve dünyada son 4 yılda dünyanın her tarafında en çok yardım elini uzatan ülkeyiz. Allah’ımıza şükürler olsun. Kimseyi yalnız bırakmadık. Birçok felaketlerden geçtik, birçok sıkıntılardan geçtik, geçiyoruz ama dünyada hiç kimseyi yalnız bırakmadık. Hem dualarına talibiz, hem de bu milletin asaletinin bütün dünyaya nakşedilmesine hep birlikte talibiz.

Bütün dünyaya da hangi sıkıntıdan hangi dertten geçersek geçelim insanlığımızı unutmadığımızı, komşuluğumuzu unutmadığımızı, tarihimizi, değerlerimizi unutmadığımızı göğsümüzü gere gere ve haykırarak söylüyoruz. Biz sadece yönetmek ve iktidar olmak için bir mücadele içinde olursak bu Allah’ın gücüne gider. Bizim böyle bir iddiamız yok. Dünya ne kadar şımarırsa şımarsın, ne kadar zenginleşirse zenginleşsin, dünya ne kadar bütün sorunlarının doğunun üzerine yıkmaya çalışırsa çalışsın, coğrafyamızın her tarafının bir kaosa döndürmeye çalışırsa çalışsın biz ayakta durmalıyız ve o ülkelerin tamamına umut olmalıyız. Umutsuzluk şeytandandır.”

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş