Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Kürtçe hutbe için hazırlanan iddianame mahkemeye sunulmadan medyaya servis edildi

Kürtçe hutbe okudukları için tutuklanan imamlar hakkında hazırlanan iddianame, mahkemeye sunulmadan ve avukatlara verilmeden “iktidar medyası”na servis edildi.

50

İstanbul’da Demokratik İslam Kongresi (DİK) ve Din Alimleri Derneği (DİAY-DER) üyelerine yönelik 3 Temmuz’da yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan aralarında DİAY-DER Başkanı Ekrem Baran’ın da olduğu 28 kişiden 9’u, 9 Temmuz’da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Kürtçe hutbe okudukları için tutuklanan 9 kişi hakkında 6 ay sonra iddianame hazırlandı.

Mahkemeye Sunulmadan Servis Edildi

Savcı tarafından henüz mahkemeye sunulmayan iddianame, “iktidar medyası” tarafından mahkemeye sunulmuş gibi haberi yapılırken, dosyanın avukatları ise iddianamenin henüz mahkemeye sunulmadığını belirtti. Dosya avukatlarından önce iddianamenin “iktidar medyası”na servis edilmesi dikkat çekti.

335 Sayfalık İddianame

Medyada imamlar hedef gösterilirken, 335 sayfa olduğu belirtilen iddianamede, imamların “Örgüte üye olmak” iddiasıyla suçlandığı kaydedildi.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş