Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Barajlar çöktü, Ülkenin 37 şehri sular altında kaldı!

Güney Amerika ülkesi Brezilya’da şiddetli yağışlar nedeniyle 72 ilde acil durum ilan edildi. Çok sayıda insanın canına mal olan, 300’e yakın kişinin de yaralanmasına sebep olan sel felaketinde iki barajın da çökmesi ülkeyi alarma geçirdi.

412

CNN’in haberine göre, Brezilya’da Vali Rui Costa, ülkede en kötü etkilenen yerlerden biri olan Ilheus şehrinde gazetecilere verdiği demeçte, sellerin Bahia eyaletinde yaklaşık 40 kenti etkilediğini söyledi.

Costa, “Bu büyük bir trajedi. Felaketin vurduğu şehir ve evlerin sayısı göz önüne alındığında, Bahia’nın yakın tarihinde böyle bir şey gördüğümü hatırlamıyorum. Bu gerçekten ürkütücü, o kadar çok ev ve sokak var ki, hepsi tamamen sular altında” dedi. Yetkililer, Brezilya’nın kuzeydoğu bölgesinde şiddetli selde en az 18 kişinin öldüğünü ve 280’den fazla kişinin yaralandığını söyledi.

15 milyonluk Bahia’nın sivil savunma ve koruma dairesine göre, 35 binden fazla insan evlerini terk etmek zorunda kaldı. 72 kentte sağanak ve sel felaketleri nedeniyle acil durum ilan edildi.
5Barajlar çöktü, 37 şehir sular altında kaldı Ülke sel felaketi altında eziliyor. Bahia Eyalet Valisi Rui Costa, sel felaketinin çok büyük bir bölgeyi etkilediğini ve 37 kentin de tamamen sular altında kaldığını açıkladı.

Itambé şehrinde şiddetli yağmurlar Cumartesi günü geç saatlerde bir barajın kırılmasına neden olması, sel korkusu ve buna bağlı endişeleri artırdı. Buranın 100 kilometre kuzeyinde yer alan Jussiape’de bulunan baraj da sağanak yağış nedeniyle taştı. Eyalette geçen haftadan beri etili olan yağışlar nedeniyle oluşan sel suları birçok yerleşim yerine ve altyapıya ciddi hasar verdi.

Agencia Brasil’e göre Brezilya’nın meteorolojik ve doğal afet izleme kurumları, Bahia’da ek sel ve toprak kayması riski olduğu konusunda uyarıda bulundu ve yağış riski en az Salı gününe kadar devam etti. Shackelford, “Önümüzdeki 48 saat boyunca sağanak yağış artmaya devam edecek ve 50 mm’ye kadar çıkacak ancak 100 mm’ye kadar çıkması mümkün olan bölgeler var” dedi. Shackelford, selden etkilenen büyük şehirlerin çoğunun yağışlı mevsimde olduğunu, bu nedenle sağanak yağışların olağandışı olmadığını söyledi.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş