Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Dünya diken üstünde! Rusya NATO eğitim üssünü 30 roketle vurdu, çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşta tüyleri diken diken eden gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bölgeden gelen son habere göre Rusya'nın 30 roket ile hedef aldığı Polonya sınırındaki NATO eğitim üssünde en az 9 kişi hayatını kaybederken, 56 kişi de yaralandı.

1.179

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesi 17’nci gününde. Kent kent yayılan çatışmalardan kaynaklı sivil tahliyeler için alınan ateşkes kararında aksamalar oluyor.

Hava saldırılarını sürdüren Rus ordusu, Mariuopol kentini kontrol altına almaya çalışıyor. Çok sayıda sivilin mahsur kaldığı belirtilirken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, insani koridorlardan yaklaşık 100 bin kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

11.30- RUSYA NATO EĞİTİM ÜSSÜNÜ VURDU ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, NATO eğitim üssünün Ruslar tarafından hedef alındığını doğruladı ve ‘terörist saldırı’ ifadesini kullandı. Reznikov’un verdiği bilgiye göre, yabancı eğitimciler saldırı sırasında üsteydi.

Lviv kenti yöneticileri ise, Rus işgalcilerin 30 roket fırlattığı üste en az 9 kişinin öldüğünü, 57 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Görgü tanıkları, NATO’ya ait eğitim üssünün vurulduğu Yavoriv’de çok sayıda ambulansın olay yerinde olduğunu söylüyor. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, füze saldırısının ardından 19 ambulans sirenleri açık halde askeri üsten ayrıldı

10.15 – ULUSLARARASI KORUMA MERKEZİNE 8 FÜZE FIRLATILDI

Ukrayna’nın Lviv kentindeki Uluslararası Barışı Koruma ve Güvenlik Merkezine, Rus ordusu tarafından 8 füzeyle saldırı düzenlendiği bildirildi. Lviv Belediyesi konuya dair şu açıklamayı yaptı: “İşgalciler, Uluslararası Barışı Koruma ve Güvenlik Merkezine saldırı düzenledi. İlk bilgilere göre 8 füze fırlattılar.”

09.45 – BATIDAN GÖNDERİLEN SİLAHLAR VURULDU

Rusya, bu kez Ukrayna’nın en batısında saldırı gerçekleştirdi. Polonya sınırı yakınındaki Lviv bölgesinde, Batı’dan gönderilen silahların dağıtımında kullanıldığı düşünülen bir üs vuruldu.

07.45 – KİLİSE BOMBALANDI

Donetsk Bölgesi’nde yer alan Svyatogorsk kasabasında sivillerin bulunduğu bir kilisenin Rusya ordusu tarafından bombalandığı duyuruldu. Bölgede bulunan Gostomel kentine de hava saldırısı düzenledi. Rus devlet medyası ise, Rus uçaklarının Ukrayna ordusuna ait tesisleri vurduğu duyurdu.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş