Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

MetroPOLL araştırması: Yavaş ilk turda Erdoğan’a karşı açık ara kazanıyor

144

MetroPOLL Araştırma Şirketi’nin nisan ayı anketinin sonuçlarına göre Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı’nın adayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı ilk turda açık ara kazanıyor. Yavaş yüzde 44, Erdoğan yüzde 34.3, Demirtaş yüzde 13.3 oy alıyor.

Araştırmada, “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” diye soruldu. Yüzde 25.2’si AK Parti’ye, yüzde 17.6’sı CHP’ye, yüzde 14.6’sı İyi Parti’ye, yüzde 9.7’si HDP’ye ve yüzde 5.7’si MHP’ye oy vereceğini söyledi. DEVA yüzde 1.5, Saadet ve Yeniden Refah partileri yüzde 1.1’er, Gelecek ve Zafer de yüzde 0.5’er oy alıyor. Kararsızlar, protestocular ve “Cevap yok” diyenler dağıtılınca tablo şöyle şekillendi: AK Parti yüzde 32.1’e, CHP yüzde 22.4’e, İyi Parti yüzde 18.6’ya, HDP yüzde 12.3’e, MHP yüzde 7.3’e, DEVA ise yüzde 2’ye çıktı. Diğerleri yüzde 1.5’in altında.

Haberin detayına buradan ulaşabilirsiniz

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş