Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Burası Demir Apartmanı! Nisa’nın iki kardeşi ve annesi de kurtarıldı

0

Duygu KIT- ADIYAMAN

Adıyaman’da Nisa’nın kardeşleri Feyza ve Emine de enkaz altından canlı çıkarıldı. Afad Tunceli, MUDAK, MEB AKUB, UMKE ekipleri iki çocuğun ardından anneye de ulaşarak enkazdan kurtardı. Yorgunluktan konuşamayacak hale gelen ekip 3 canı kurtarmanın sevincini yaşarken çevredeki vatandaşlar ekibi alkışlayarak kutladı.

DEMİR APARTMANI ENKAZINDA YAŞAYANLAR VAR

Yüzlerce binanın yıkıldığı Adıyaman’da Demir Apartmanı enkazı üzerinde de yoğun bir çalışma sergilendi. Demir Apartmanı’ndan dün Nisa adlı bir çocuğun sağ olarak çıkartılması bina enkazındaki çalışmaların hızlandırılmasına ve yeni canların bunlunması için uğraş gösterilmesine neden olmuştu.

BUSE 47 SAAT SONRA KURTARILDI

Adıyaman’da gece yarısı Buse adlı bir kız çocuğunun enkaz altından 47 saat sonra canlı çıkarılması büyük sevinç yaratmıştı. Bugün öğle saatlerinde ise Gürcistantan’dan gelen 40 kişilik itfaiye ekibinin enkaz altından uzun uğraşlar sonucu genç bir kadını kurtarmayı başardığı bilgisi geldi.

KARAİSMAİLOĞLU: 896 VATANDAŞIMIZI YİTİRDİK

Dün gece saatlerinde Adıyaman’daki son durum hakkında bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kentte 896 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıklamaştı. Bakan Karaismailoğlu, yakınlarını arayanlara, yaralı vatandaşların ise Ankara’ya nakil edildiği bilgisini vermişti.

PINAR’IN İLK İSTEĞİ İÇECEK OLDU

Adıyaman’da göçük altında kalan 10 yaşındaki Pınar’ın enkaz altından çıkarılışı da ekranlara yansımıştı. Pınar’a, depremin ardından ilk 10 saatte içende ulaşılarak kurtarılmıştı. Adıyaman’da Turgut Reis Mahallesi’ndeki 5 katlı binada yaşayan küçük kız yer altında kalan 2 enkazında yaşama tutunmuş, yüzeye çıkarıldığında ise ilk istediği içecek olmuştu. Kardeşleri ve annesi enkaz altında kalan çocuğun bu isteği sonrası babası gözyaşlarına boğulmuştu.

ADIYAMAN’DA YIKILAN OTELDEN 19 KİŞİ KURTARILDI

Depremde Adıyaman’da bulunan Grand Isias Hotel’in de yıkıldığı bilgisi gelmişti. Otelin yıkıldığı sırada Turist Rehberleri Birliği’nin çalışmaları kapsamında eğitim almak için gelenler de bulunuyordu. Rehber eğitim ekibinden 19 kişi otel enkazından canlı çıkarılırken, 10 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı. Halen çok sayıda enkaz altında ulaşılamamış can bulunuyor.

 

 

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş