Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

AKP içindeki rüşvet videosuna karşı suç duyurusu

59
AKP Ankara Milletvekili Ali İhsan (Mücahit) Arslan, sosyal medyada paylaştığı videolarda, ihalelerde yolsuzluk iddialarında bulunan Ali Yeşildağ hakkında suç duyurusunda bulundu.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın cezaevi yıllarındaki koruması Türk Medya Grubu patronu Hasan Yeşildağ ve Zeki Yeşildağ’ın kardeşi Ali Yeşildağ, son günlerde AKP’nin yolsuzluklarına ilişkin açıklamalar yapmıştı.
AKP Ankara Milletvekili Ali İhsan (Mücahit) Arslan, sosyal medyada paylaştığı videolarda, ihalelerde yolsuzluk iddialarında bulunan Ali Yeşildağ hakkında suç duyurusunda bulundu. Arslan’ın 8 Mayıs 2023 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, firari durumdaki Yeşildağ’ın Türk Ceza Kanunu’nun iftira ve tehdit suçlarından yargılanması talebinde bulunduğu öğrenildi.
Arslan, avukatı aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, “FETÖ’nün medya imamı”, kesinleşmiş 22 yıl hapis cezasıyla aranan ve Almanya’da ikamet eden Cevheri Güven aracılığıyla servis edilen Ali Yeşildağ videosundaki iddiaları “tamamen hayal ürünü” olarak niteledi.
HAPİS TALEBİ
Arslan’ın iftira ve tehdide maruz kaldığının vurgulandığı suç duyurusunda, Yeşildağ hakkında söz konusu suçlara istinaden “soruşturma başlatılması” ve “kamu davaları açılması” talebinde bulunuldu.
Dilekçede, Yeşildağ’ın iftira nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun 267. maddesi gereğince “bir yıldan dört yıla kadar hapis” tehdit nedeniyle ise 106. madde doğrultusunda “altı yıldan iki yıla kadar hapis” cezasına çarptırılması istenildi.
Ali Yeşildağ, 2007’deki Antalya Havalimanı’nın işletme ihalesinde, Çelebi Holding’i dosyasından “evrak çalarak” devre dışı bıraktıklarını, Erdoğan’ın bu ihale için 1 milyar dolar aldığını, Ali İhsan Arslan’ın da bu süreçte yer aldığını iddia etmişti.
DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş