Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

İstismar davasında sanık avukatından iddia: İstismar görüntülerini çocuk kendi izlemiş

3

Duygu KIT/DERSİM

Dersim’in Hozat ilçesinde 9 ve 7 yaşlarındaki iki çocuğa cinsel istismarda bulunmakla suçlanan Serdar Yalçınoğlu’nun yargılandığı davanın duruşması Tunceli Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme salonunda iki tarafın avukatları hazır bulunurken tutuklı yargılanan sanık Serdar Yalçınoğlu hakkındaki suçlamaları reddederek tahliye ve beraatini istedi.

SANIK AVUKATI: ‘ÇOCUK DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR’ 

Hozat Cumhuriyet Savcılığı tarafından ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan ve “kız çocuğuna cinsel istismar” suçundan tutuklanan Yalçınoğlu’nun avukatı Mehmet Sıddık Aydın yaptığı savunmada, “Mağdur beyanlarının dosyadaki delillerle itibar edilip edilmeyeceği yönünde bir tartışmanın yapılması gerektiğini, heyetin de bunu değerlendirmesini talep ediyorum. Mağdur hakkında adli görüşme raporu var. Bu adli görüşme raporunda anne ve baba ile yapılan görüşmede kızlarında dikkat eksikliği problemi olduğu, psikiyatri doktoruna gittiği, çocuğa yazılan ilaçları kullandıramadıkları, çocukların ara ara yalan söylediği, dikkatleri üzerine çekmeye çalıştığı ve olayları abarttığı beyan edilmiştir. Adli değerlendirme raporunda mağdurun beyanlarına itibar edilmeyeceği kendi anne babası tarafından dosyaya kazandırılmıştır. Mağdurun yalan söylediği bizzat aile tarafından kanıtlanmıştır.” dedi.

SANIK AVUKATI: ‘ÇOCUK GÖRÜNTÜLERİ TELEFONDAN KENDİ İZLEMİŞ’ 

Müveklilinin telefonundan müstehcen içerikler çıktığını ancak müvekkilinin soruşturma aşamasında korktuğu için bunu dile getirmediğini, mağdurun görüntüleri müvekkilinin kendi telefonunda izlediği için aksine mağdura kızdığını iddia eden avukat Aydın, “Mağdur annesinin telefonundan da benzer içerikler izlediğini beyan etti. Durup düşünelim mağdur müvekkilim ve annesinin telefonundan izlediği müstehcen içerikli görüntülerin etkisinde kalmış olamaz mı?” diyerek savunmasını bitirdi.

EN YÜKSEK HALDEN CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ’

Mahkemede sanığın en yüksek halden ceza almasını talep eden mağdur avukatı Reyhan Helin Bulut ise davaya ilişkin şu bilgileri paylaştı, “Bizler avukatı olarak şunu söylüyoruz, mağdurda akranlarına göre bir mental gerilik söz konusu. Mental geriliği olsa dahi, bunun yalan söylemeye eş değer bir durum olarak kabul edilemeyeceği, hele ki bu durumu eski rehber öğretmeninin bilebilmesinin mümkün olamayacağı, bu noktada da tekrardan Adli Tıp Kurumu’ndan rapor aldırılması gerektiği noktasında mahkemenin kararı önemli. Aslında mahkeme çocuklarının beyanını kabul etti ve bu yönde de karşı tarafın iddiasına karşılık rapor aldırılması gerektiğine karar verdi. Ayrıca adamın telefonundan çıkanpornografik içerikli imaj sonuçlarında da soruşturmanın devam ettiği, aslında çocukların doğruyu söylediği bir nevi bunun da fiili illiyet bağının kurulduğu noktası da önemli.”

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildiği mahkeme 31 Ekim 2023’e ertelendi.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş