Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Zihinsel engelli çocuğa cinsel tacize 10 ay hapis verildi ceza ertelendi 

12

Duygu KIT 

DERSİM – Dersim’in Hozat ilçesinde 17 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmakla yargılanma Zeynel Yıldız’ın yargılandığı davanın karar duruşması Tunceli Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme salonunda iki tarafın avukatları hazır bulunurken tutuksuz yargılanan sanık Zeynel Yıldız, duruşmaya katılmadı.

ADLİ TIP RAPORU: ‘MAĞDURUN BEYANLARINA İTİBAR EDİLEBİLİR’

Mütalaaya katılmadığını belirten avukat, “Müvekkilimin beyanları bütün aşamalarda istikrarlı ve herhangi bir çelişki bulunmamaktadir. Aksine sanığın savunmaya yönelik her aşamada farklı beyanları mevcut. Bu tür dosyalarda görgü tanığı aramak hayatın olağan akışına aykırıdır. Elazığ Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi tarafından verilen görüşme rapora göre müvekkilimin engel durumu ve ebeveyn yoksunluğu, çocuğun risklere açık olduğu, müvekkilimin bu durumların farkında olduğu ve aşamalı şekilde istismarı iletmek istediği istismara uğradığını kanıtlar niteliktedir diyor. Dolayısıyla biz sanığın farklı zamanlarda birden çok kez cinsel taciz ve cinsel istismar suçlarında hüküm veren eylemlerde bulunduğunu ve bu yönlü de cezalandırılmasını talep ediyoruz.” dedi.

SANIK AVUKATI: ‘İDDİA DOĞRUYSA NEDEN GEÇ ANLATTI?’ 

Sanık Zeynel Yıldız’ın avukatı Hüseyin Almaz yaptığı savunmada uzun süre geçtikten sonra anlatılan benzer olaylar eylemin gerçekleşmediği yönündedir diyerek şunları söyledi, “3 No’lu celsede müşteki ‘Bu olay yaşadıktan sonra kimseye anlatamadım, sanık bana aramızda kalsın demişti. Ben de her şey normalmiş gibi sanığın kızının düğününe katıldım.’ dedi. Düğünde de halay çekmiş. Biri size istismarda bulunuyor siz uzun bir süre anlatmayacaksiniz, yargıtay, uzun bir süre geçtikten sonra bunu anlatmaması olmadığı yönündedir diyor. Uzatmaya gerek de duymuyoruz. Soruşturma aşamasında kesin hükme götürecek vicdanı kanı oluşmamıștır. Beraatini talep ediyoruz.”

Ne olmuştu?

Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Çığırlı köyünde yaşayan ve 5 yıl önce alınmış ‘yüzde 50 zihinsel engelli’ raporu bulunan S.E., iddiaya göre mayıs ayında okula gitmek için bindiği minibüste Zeynel Yıldız’ın istismarına uğradı. Zeynel Yıldız’ın cinsel istismarları devam edince S.E., yaşananları ses kaydına alarak yakınlarına dinletti. S.E.’nin bir yakınının da ses kaydı ile savcılığa şikayette bulunması üzerine S.E.’nin Çocuk İzleme Merkezi’nde ifadesi alındı. İfade üzerine gözaltına alınan Zeynel Yıldız, suçlamaları reddederek ses kaydındaki ifadelerin kendisine ait olmadığını ileri sürdü. Zeynel Yıldız işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş