Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Dersim’de cinsel istismar sanığı dayının cezası bozuldu, yeniden yargılanma başladı

18

Duygu KIT

DERSİM – Dersim’in Mazgirt ilçesinde 6 yaşındaki yeğenini cinsel istismarda bulunmakla suçlanan dayı Onur Tunç’un aldığı cezanın istinaf kararıyla bozulması üzerine Tunç’un yeniden yargılanması kararı verildi. Duruşma bugün Tunceli Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme salonunda iki tarafın avukatları hazır bulunurken tutuksuz yargılanan sanık Onur Tunç duruşmaya katıldı. Müşteki taraf ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katıldı.

‘ABLAM ÇOCUKLARIN VELAYETİNİ ALMASIN DİYE BANA İSTİSMAR İFTİRASI ATTILAR’

Hakkında ‘cinsel istismarın sarkıntılık düzeyinde kalması’ suçu ile 6 yıl 3 ay ceza verilen, cezası Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozulan Tunç bozma ilanına ilişkin savunmasında şunları söyledi, “Ben iftiraya maruz kaldım. Öz yeğenim, canımdan kanımdan parça. Öleceğimi bilsem de kendi yeğenime bunu yapmam. Çocukların halasının yönlendirmesinden dolayı iftiraya maruz kaldım. Hala ablamla husumetli. Kendi çocuğu olmuyor, ablamın çocuklarını elinden almak için bana bu iftirayı attı. Karara itiraz ediyorum, beraatimi talep ediyorum.”

‘İSTİNAF KARARINA UYULMAYARAK SANIK HAKKINDA ÖNCEKİ GİBİ KARAR VERİLMELİ’

Mağdur avukatı Anıl Polat, istinaf beraat yönünden bir bozma kararı vermişse de bozma kararının geri çekilmesini talep ettiklerini diyerek şunları söyledi, “Her ne kadar bozma kararında mağdur beyanlarına itibar edilmemes yönünde bir gerekçe sunulmuş ise de bu tür dosyalarda mağdurun beyanlarının ana hatlarıyla benzer olması yeterli görülmektedir. Mağdur olay tarihinde 6 yaşında yargılama başladığında ise 8 yaşındadır. Bu süreçte mağdurun beyanlarının birebir olması yeterli görülmelidir. İddia edilen husumet var ise de husumet mağdurun ailesi ve halası arasında olabilir çocuğu ilgilendiren herhangi bir şey yoktur. Hala bir husumette olsa dayıyı değil babayı suçlardı. Biz istinaf kararına uyulmayarak sanık hakkında önceki gibi karar verilmesini talep ediyoruz.”

‘SANIĞIN CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM’

Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan hala Hediye Ordukaya, “Ben böyle bir iftirayı Onur Tunç’a neden atayım? Çocukları aldığımdan beridir Ankara Üniversitesi’nde tedavi görüyorlar. Doktorların da görüşleri bu şekilde. Çocuğun davranışları, geceleri uykusuz kalması, altına kaçırmasi gibi durumlardan sonra doktorlar da şikayetçi oldu. Şikayet sizin mahkemenizle birleșmisti. Bu kişinin cezalandırilmasini talep ediyorum.” dedi.

SANIK AVUKATI: ‘HALANIN ÇOCUĞU OLMUYOR DİYE MUVEKKİLEME İFTİRA ATTI’

Sanık avukatı Ceyhun Demir, müvekkiline atılan iftiranın husumetten kaynaklandığını beyan ederek şunları söyledi, “Halanın çocuk sahibi olmaması ve çocuğu yönlendirmesi ile müvekkilime iftira atılmıştır. Mahkemede ve soruşturmada alınan beyanlar çelişkilidir. Müvekkilin yeğenine karşı böyle bir suç işlemesi söz konusu değildir. Böyle bir karaktere de sahip değildir. Ne yazık ki çocuk buna alet edilmiştir. Çocuğun beyanları da çelişkilidir. Adli tıp raporlarına dayanarak bu suçun sabit olduğundan söz etmek söz konusu değildir. Somut ve yeterli delil olmadığından müvekkil hakkında beraat kararı verilmesini talep ediyoruz.”

Mahkeme 19 Ocak’a ertelendi.

Ne olmuştu?

4 yıl Dersim’in Mazgirt ilçesindeki köyde dayısı Onur Tunç tarafından cinsel istismara maruz kaldığı öne sürülen çocuk yaşadıklarını halasına anlattıktan sonra hukuki süreç başladı. 30 Eylül 2022’de görülen davada mahkeme heyeti, sanık Onur Tunç’un suçun ‘sarkıntılık düzeyinde kalması’ sebebiyle 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mağdur adına yapılan istinaf başvurusunda kararın Yargıtay kararlarına aykırı olduğu, suçun sıfatının “çocuğun nitelikli istismar”dan kurulması istendi. Onur Tunç adına yapılan başvuruda ise dosyada “yeteri kadar delil bulunmadığı” gerekçesiyle beraat talep edildi. Talepleri görüşen Erzurum Bölge Adliyesi 7’nci Ceza Dairesi, sanık Onur Tunç hakkında verdiği hükümleri bozma yoluna giderek yeniden yargılama yapılması gerektiğini belirtti.

 

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş