Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Gazze’de 2 gazeteci İsrail’in saldırılarında yaşamını yitirdi

4
İsrail’in Gazze’ye dönük saldırılarında, El Cezire muhabiri İsmail El Gul ve kameraman Rami Er Rifi yaşamını yitirdi.
İsrail’in, Gazze Şeridi’ne dönük saldırıları devam ederken, yaşamını yitirenlerin sayısı her dakika ve saat artıyor. Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Gazze kentinde bir aracın hedef alınması sonucu en az 5 Filistinli yaşamını yitirdi.
Gazze’deki Sivil Savunma Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada da, Megazi Mülteci Kampı’nın girişine yakın bölgede bir aracın hedef alınması sonucu hayatını kaybedenlerin olduğu ve çok sayıda kişinin yaralandığı aktarıldı. Hedef alınan araçta bulunan kişilerin kimliklerine ilişkin henüz açıklama yapılmadı.
165 GAZETECİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Şati Mülteci Kampı’nda ise, seyir halindeki bir araca düzenlenen saldırıda El Cezire muhabiri İsmail El Gul ve kameraman Rami Er Rifi yaşamını yitirdi. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi’nden konuya dair yazılı açıklama yapıldı. Son saldırıyla birlikte bölgede yaşamını yitiren gazeteci sayısının 165’e yükseldiği bilgisi verilen açıklamada, uluslararası toplum ve kuruluşlara, İsrail’in devam eden suçlarının uluslararası mahkemelerde soruşturulması, Filistinli gazetecilere yönelik saldırıların durdurulması için İsrail’e baskı yapılması çağrısında bulunuldu.
Açıklama yapan El Cezire Televizyonu da, muhabirlerinin ölümüne neden olanların yargılanması için hukuki adımların atılacağını belirtti.
DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş