Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

‘Soylu, sözünü geri alıp özür dilemeli’

673

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sinema sanatçısı Kadir İnanır’a yönelik “Kadir efendi” sözlerini değerlendiren insan hakları savunucusu Öztürk Türkdoğan, Soylu’nun özür dilemesi ve sözünü geri alması gerektiğini kaydetti.

HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Devran” isimli öykü kitabının okuma tiyatrosu olarak sahneye uyarlanması sonrasında iktidar cephesinden şiddetli tepkiler gelmişti.

Okuma tiyatrosunu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile sanatçı Kadir İnanır’ın yanı sıra çok sayıda aydın, akademisyen, sanatçı ve gazeteci izlemişti. Söz konusu buluşma Soylu başta olmak üzere iktidar partisi mensupları tarafından hedef alınmıştı.

ARTI TV’de yayınlanan Söz Sırası programına katılan insan hakları savunucusu Öztürk Türkdoğan da bu tiyatroyu hedef alanları değerlendirdi.

Türkdoğan’ın konuşması şöyle:

“Sanatçı Kadir İnanır’a yönelik İçişleri Bakanlığının sarfettiği nefret söylemi üzerine konuşarak başlamak istiyorum. İstanbul’da Kenter tiyatrosunda sanatçılar Jülide Kural, Ömer Şahin tarafından Selahattin Demirtaş’ın Devran isimli kitabının okumak tiyatrosu gerçekleşmişti.

Bu tiyatroya katılan kişilerden birisi de sanatçı Kadir İnanır’dı. Ertesi gün de İçişleri Bakanı Kadir İnanır’ı hedef alarak bir nefret söyleminde bulundu. Bizim için bu şaşırtıcı olmadı. Ama şunu vurgulamak istiyoruz ki İçişleri Bakanı’nın böyle bir söylem kullanmaya kesinlikle hakkı yok. Buna göre sözünü geri alması ve özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum. Herkesin özel hayatına saygı ve özellikle İçişleri Bakanlığı’nın buna saygı duyması gerekir. Nefret söylemi yasaktır ve suçtur. Aşağılayıcı kelimeler sarf ederek Türkiye’ye mal olmuş Türkiye’nin tarafından sevilen sayılan bir sanatçıyı hedef göstererek iktidar kendi güvenlikçi politikalarını devam ettireceğini zannetmemelidir. Bundan geri adım atmalıdır.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş