Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Gülistan için Dersim’de eylem ve etkinlik yasağı

104

5 Ocak’tan bu yana kayıp olan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Gülistan Doku için kentin ayakta olduğu Dersim’de valilikten bir yasaklama kararı geldi.

Tunceli Valiliği kent merkezi ve ilçelerinde 15 gün süreyle basın açıklaması, protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi ile stant açma gibi tüm eylem ve etkinliklerin yasaklandığını duyurdu. “Son günlerde ilimizde asayişe müessir olaylar üzerinden kışkırtıcı eylem ve söylemlerle kişi, kurum ve kuruluşları hedef haline getirerek halkın kin ve düşmanlığa sevk ettikleri ve toplum psikolojisinde infiale neden olacak şekilde algı oluşturmaya çalıştıkları bilinmektedir” denilen açıklamada, her türlü basın açıklaması, açık ve kapalı yer toplantısı ile protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma ve taşıma şeklindeki eylem ve etkinlikler yasaklandı.

‘Dersim, bırakın insanları, dağ ve taşların bile kontrol edildiği bir kent. Ancak 10 gündür bir üniversite öğrencisinden haber alınamıyor.’

Açıklamada ayrıca, konumu nedeniyle PKK/KCK, MKP/HKO, TKP/ML-Konferans/TİKKA ve DHKP/C’nin kırsal alanda silahlı olarak faaliyet yürüttüğü tek ilin Tunceli olduğu ifade edilerek, yasaklama kararı şu gerekçelere dayandırıldı:
“İlimizde sağlanan huzur ve güven ortamından rahatsızlık duyan müzahir kitlelerce günümüzde meydana gelen üzücü hadiseler çeşitli propaganda yöntemleriyle gerçeğe aykırı bir şekilde kullanıp kamuoyunun tepkisini ortaya çıkarmak ve bunu canlı tutmak amacıyla sık sık sokak eylemleri gerçekleştirmeye çalışıldığı görülmektedir. Bu grupların, etkinliklerde son günlerde ilimizde asayişe müessir olaylar üzerinden kışkırtıcı eylem ve söylemlerle kişi, kurum ve kuruluşları hedef haline getirerek halkın kin ve düşmanlığa sevk ettikleri ve toplum psikolojisinde infiale neden olacak şekilde algı oluşturmaya çalıştıkları bilinmektedir.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş