Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Suriye ordusu YPG’nin de olduğu bölgeye büyük bir saldırıya hazırlanıyor

726

Suriye ordusu ve hükümeti destekleyen güçlerin Halep’te muhaliflerin kontrolündeki bölgeye yönelik büyük bir operasyon hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi.

Rûdaw’ın Halep’teki yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre Suriye ordusu ve desteçileri son iki gün içerisinde kentin doğu ve batısına büyük bir güç yığdı. Bu güçlere yüzlerce tank, zırhlı araç ve ağır toplar da eşlik ediyor.

Kaynaklar, Esad güçlerinin Halep çevresinde Suriye muhalefet güçlerinin kontrolündeki bölgelere yönelik büyük bir operasyon başlatmaya hazırlandıklarını aktardı.

Halep’in kuzeyinde hala YPG’nin öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri hakim.

Suriye’de ateşkesin sağlanması için Türkiye ile Rusya arasında geçmişte en az 15 defa ateşkes anlaşması yapıldı. Ancak hiç biri kalıcı olmadı.

Suriye ordusu, Aralık 2016’da Halep’ten sivil ve silahlı muhaliflerin tahliyesinin bitmesiyle birlikte, kentin yeniden kontrollerine girdiğini duyurmuştu.

O tarihten itibaren Şam hükümeti İdlib’de operasyonlar düzenlemiş ancak Halep’in çevresinde muhalefetin kontrolündeki bölgelere yönelik herhangi bir adım atmamıştı.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş