Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

SMÖ Suriye hava üssüne saldırdı

61

Suriye’de gerginlik devam ediyor. Bir taraftan İdlb’de çatışmalar sürerken diğer taraftan bir saldırı haberi geldi. Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, militanların Suriye’deki Rus Hmeymim Hava Üssü’ne insansız hava araçları (İHA) ile saldırı girişiminde bulunduğunu belirtti.

İddia edilen Olayın dün akşam saatlerinde meydana geldiğini belirten Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Yuriy Borenkov, bugünkü basın toplantısında, Hmeymim üssündeki Rus hava savunma sistemlerinin, İdlib’de militanların kontrolündeki bölgeden fırlatılan bir grup İHA tespit ettiğini anlattı.

Elektronik harp araçlarıyla kontrolü ele geçirilen İHA’ların etkisiz hale getirildiğini bildiren Borenkov, saldırı sonucunda üste herhangi bir zararın meydana gelmediğini ve Rus askerlerin yara almadığını da sözlerine ekledi.

 

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş