Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Gülistan Doku raporu: Bazı deliller toplanmadı

116

Diyarbakır Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ağı, 16 gündür kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku için, üç gündür Dersim’de gerçekleştirdikleri görüşmelerin ardından hazırladıkları raporu sundu. Diyarbakır Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’nda açıklanan raporda, soruşturmada sadece ‘intihar’ ihtimali üzerine odaklanıldığı, şüpheli Zainal Abrakov’a ilişkin bazı delillerin toplanmadığı söylenirken, soruşturmanın Asayiş Şube’den alınarak tarafsız bir birime verilmesi talebinde bulunuldu.

‘İNTİHAR DIŞINDAKİ İHTİMALLER DE ÖN PLANDA TUTULSUN’

11 kadından oluşan heyet, kentte Tunceli Vali Yardımcıları Selçuk Yosunkaya ve Akın Zor, Başsavcı Vekili ve Soruşturma Savcısı, Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek, Baro Başkanı Av. Kenan Çetin, Dersim Kadın Platformu’nun yanı sıra Doku’nun ailesi ve arkadaşlarıyla görüştü. Bu görüşmeler ve incelemeler doğrultusunda hazırlanan raporu, İnsan Hakları Derneği (İHD) Kadın Komisyonu Üyesi Ezgi Sıla Demir açıkladı.

5 Ocak günü kaldığı yurttan çıktıktan sonra Doku’dan bir daha haber alınamadığını hatırlatan Demir, Diyarbakır’da yaşayan ailesinin Dersim’e giderek kızlarının kaybolduğu ihbarında bulunduğunu ve ailenin ihbarı sonrasında Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığını aktardı.

Ancak başlatılan soruşturmada sadece ‘intihar’ ihtimali üzerine odaklanıldığını belirterek, bu duruma tepki gösteren Demir, ‘öldürülme’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘intihara yönlendirme’ ya da ‘zorla kaybedilme’ ihtimallerinin de ön planda tutulması gerektiğini vurguladı.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş