Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Bir Kürt kentinde daha koronavirüs tespit edildi

658

ÖZGÜR ÜLKE- İran’da virüs hızla yayılıyor. 50’yi aşkın kişinin hayatını kaybettiği İran’ın kürt kenti olan Kirmaşan’da bir hastada yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) tespit edildiği bildirildi.

Kirmaşan Sağlık Bilimleri Koleji Sağlık Bölümü Müdür Yardımcısı Dr. Muhammed İbrahim Şekiba, hastanede tedavi altına alınan bir hastanın testlerinin pozitif çıktığını sözkonusu hastanın koronavirüsüne yakalandığını açıkladı.

Şekiba, koronavirüsü şüphesiyle bazı hastaları gözlem altında tuttuklarını ve Tahran’a gönderdikleri test sonuçlarına göre hastalardan birinde bu virüse rastlandığını söyledi.

Hastanın yakın zamanda ailesi ile Kum kentine ziyarette bulunduğunu aktaran Dr. Muhammed İbrahim Şekiba, ailenin diğer fertlerinde yapılan taramada herhangi bir belirtiye rastlamadıklarını, hastanın da tedaviden sonra iyileştiği için evine gönderildiğini kaydetti.

Şekiba ayrıca Kirmaşan halkına uyarıda bulunarak açıklanan tedbirlere uyulmasını istedi.

 

 

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş