Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Duygu usta 20 yıldır lastik tamirciliği yapıyor

103

ÖZGÜR ÜLKE- Denizli’nin Sarayköy ilçesinde 38 yaşındaki Duygu Turan, başta eşine destek olmak için gittiği lastik tamirhanesinde 20 yıldır çalışıyor. Baba mesleği olarak icra ettiği mesleği sevdiğini belirten Duygu usta bölgede oldukça seviliyor.

Duygu Turan, evlendikten 1 yıl sonra, eşinin sanayi sitesindeki iş yerinde ona yardım etmeye karar verdi. Önce temizlik ve muhasebe gibi işlerde eşine destek olan Duygu Turan, geçen sürede mesleği de öğrendi. Araçların lastiklerini söküp takabilen Duygu usta, tamir ve bakımda eşine yardım ediyor, ayrıca rot-balans ayarı yapıyor. İşinde 20 yılı geride bırakan 2 çocuk annesi Turan, “Lastikçilik kadın işi değil” diyenlere rağmen çalışmaya devam ediyor. Her sabah dükkanın kepenklerini eşiyle açan Duygu Turan, ilçede “lastikçi abla” diye tanınıyor.İşini aşkla sürdürdüğünü söyleyen Duygu Turan kadınların her zorluğun üstesinden gelebileceğini göstermeye çalıştığını belirterek şunları söyledi, “İlk başladığımda sanayi sitesinde biraz garip karşılandım. ‘Senin burada ne işin var?’ şeklinde konuşmalar oldu ama zamanla alıştılar. Bu durumdan ben de memnunum, müşteriler de memnun. İlçenin tek kadın lastikçisi olmak gurur verici.” dedi.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş