Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Kürt kentinde koronavirüsten ilk ölüm gerçekleşti

1.385

ÖZGÜR ÜLKE- Korona virüs salgını hızla yayılıyor. Çin’in ardından en fazla vakanın yaşandığı ülke İran oldu. İran’da ölenlerin sayısı önemli oranda arttı. ölenlerin sayısının 43’e, vaka sayısının ise 593’e yükseldiğini belirtildi . Aralarında milletvekili ve siyasilerin de bulunduğu ölümler kaygı yaratmaya devam ediyor.

 

Diğer yandan İran’daki Kürt kentlerine de sıçrayan virüs burada da can almaya başladı. Bunlardan biri de bir Kürt kadın. Loristan vilayetinde 80 yaşındaki yaşlı bir adam yeni tip koronavirüsü (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi. Saqız kentinde de koronavirüsüne yakalandığından şüphelenilen 55 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti.

 

Saqız İl Müdürlüğü de koronavirüsüne yakalandığından şüphelenilen 55 yaşındaki bir kadının karantinada hayatını yaşamını yitirdiğini duyurdu.Kürdistan Üniversitesi Başkanlığı, Rojhılat’ta 8 kişinin koronavirüsü şüphesiyle karantinaya alındığını ve tahlil sonuçlarının beklendiğini açıklamıştı.

 

 

 

 

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş