Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Barış görüşmeleri askıya alındı: ABD yeniden saldırmaya başladı

526

ABD Hava Kuvvetleri Sözcüsü Albay Sonny Leggett, bugün Afganistan’ın güneyinde Helmend vilayetinde Taliban mensuplarına yönelik bir hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Leggett, Taliban’ın Afgan güvenlik güçlerine saldırdığını ve bunu dağıtmak için ‘savunma amaçlı’ bir saldırı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Leggett, “Bu 11 gün içinde Taliban’a düzenlediğimiz ilk saldırıydı” dedi.

Leggett, Taliban’ın Helmend vilayetinde Afgan birliklerine tam 43 saldırı gerçekleştirdiğini de açıkladı.

ABD’li komutan, Taliban’a saldırılara son verme ve anlaşma doğrultusundaki yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu.

Ancak Taliban söz konusu saldırıların sorumluluğunu üstlenmedi.

Taliban mensupları bugün, Afganistan’ın kuzeyindeki Kunduz vilayetindeki askeri karakola düzenlediği saldırıda 16 asker hayatını kaybetti.

Taliban mensupları dün de ülkenin Paktiya ve Zabul vilayetlerinde düzenlediği saldırılarda 1 polis hayatını kaybederken 3 polis de yaralanmıştı.

TRUMP TALİBAN LİDERİYLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump dün yaptığı açıklamada, Taliban liderlerinden Molla Abdulgani Berader ile ABD-Taliban barış anlaşmasına ilişkin telefonda görüştüklerini açıklamıştı.

ABD ve Taliban arasında, Katar’ın başkenti Doha’da imzalanan tarihi anlaşma uyarınca Taliban’ın yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde, ABD ve müttefikleri Afganistan’daki tüm askerlerini 14 ay içinde çekecek. Ancak Taliban anlaşmanın ardından Afgan güçlerine bahar taarruzu ilan etmişti.

ABD, 2001’de 11 Eylül saldırısından haftalar sonra Afganistan’a girmişti. Geçen 19 yılda ülkedeki çatışmalarda 2400’den fazla ABD askeri yaşamını yitirdi.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş