Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

Diyarbakır’da coşkulu 8 Mart: Kadınlar ‘Özgürlüğe yürüyoruz’ sloganıyla alanlarda

106

ÖZGÜR ÜLKE- Kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında alanlara çıktı. Diyarbakır’da Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi tarafından “Kadınlar direnişi örgütlüyor, özgürlüğe yürüyor” şiarıyla düzenlenen mitingin adresi İstasyon Meydanı. Polis miting alanına çıkan yolları bir gün önceden kapattı. Alanın etrafında yoğun önlem alan polis, çevreye çok sayışa TOMA, zırhlı araç konuşlandırdı. Miting alanına saat 12.00’dan sonra geçişlere izin verildi.

KADINLAR ALANDA

Geçişlere izin verilmesinin ardından kadınlar kitleler ve kortejler halinde alana gelmeye başladı. “Kadın Cinayetleri, Taciz ve Tecavüzler politiktir, Hakikat ve Adalet için direnişteyiz, Doğanın ve kadının özgürlüğü için ekolojik yaşamı savunuyoruz, Mücadele seninle başlar direnişi örgütle” pankartlarının yer aldığı miting alanında kadınlar zılgıt ve ezgilerle halaylar çekiyor. Miting alanında sık sık “jin jîyan azadî” sloganı yükseliyor.

ALANDA COŞKU HAKİM

İstasyon Meydanı’nda yapılan mitinge katılım oldukça yoğun. Miting alanında coşku oldukça yüksek. Saat 16.00’a kadar devam edecek olan mitingde, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan konuşma yapacak. Miting alanına gelişler sürüyor.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş