Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

İmamoğlu, HDP’lileri ‘Terörist’ olarak gören sunucuyu rezil etti

1.990

ÖZGÜR ÜLKE- İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,  HDP ve HDP’li eski eş başkan Selahattin Demirtaş ile ilgili soruya verdiği cevapla hem demokratlık dersi verdi hem de sunucuyu yerin dibine soktu. Bir tv programında yaşanan diyalog sosyal medyada günün en çok dolaşan videosu oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendi kanalı için hazırlanan ‘Zor Sor’ programında Radyocu Gezegen Mehmet’in HDP ve Selahattin Demirtaş ile ilgili sorusuna verdiği büyük beğeni aldı.Ekrem İmamoğlu’nun daha önceki söylemlerinde Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunmasına karşı çıktığını hatırlatan Mehmet Akbay, Demirtaş’ın PKK ile işbirliği içinde olduğunu söyleyerek, İmamoğlu’na neden Demirtaş’ı desteklediğini sordu.

‘HDP’li vatandaşı terörist ilan ettiniz’

İmamoğlu Demirtaş’ın tutuklu bulunmasını tasvip etmediğini belirterek “Bence siz yargısız infaz yaptınız. Şu anda on binlerce yüz binlerce HDP’li vatandaşı terörist ilan ettiniz. Bu şehrin ve bu ülkenin milyonlarca HDP’li vatandaşının hiç kimsenin terörist ilan etmesine hakkı yok. Demirtaş içeride yatıyorsa suçunu açıklasınlar sonucunu bildirsinler. Kaç yıl oldu içeride. Böyle bir tutuklama olmaz.” şeklinde yanıt verdi.

 

İBB Başkanı daha önce de HDP ve Demirtaş’a ilişkin bu tarz olumsuz yargıları kırmak için yaptığı konuşmalarla akıllarda kalmıştı.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş