Van Haber
Özgün ve tarafsız haberin adresi

CHP ve HDP’den sokağa çıkma yasağı kararına sert tepki

398

ÖZGÜR ÜLKE- Türkiye’de dün akşam uygulanacağı açıklanan sokağa çıkma yasağı kararının ardından sokakta yaşanan arbede ve izdiham görüntüleri büyük tepki topladı. Sosyal medyada yükselen eleştirilerin ardından muhalefetten de kararın uygulanma şeklinde sert tepkiler gösterildi. CHP ve HDP’li vekilleri planlanmadan yapılan uygulamanın büyük sonuçlar doğuracağını dile getirdi.

CHP Grup Başkan Vekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, kuyruk görselleri paylaşarak, “Yönetemiyorsunuz” dedi. İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ise, “Günlerdir korunmaya çalışılan sosyal mesafe bir gecede yok edildi, hem de içişleri Bakanlığı eliyle… Sokağa çıkma yasağı bir kaç saat kala mı ilan edilir?” diye eleştirilerde bulundu.  Tuncay Özkan da şunları söyledi:

 

HDP’de eleştirdi

Kararı eleştiren bir başka parti de HDP oldu. Birçok vekil sosyal medya hesaplarından bir takım eleştirilerde bulundu. , “#SOKAĞACIKMAYASAĞI neden marketler kapatıldıktan sonra açıklandı? Panik havasını yaratmanın amacı ne? AKP iktidarı günlük sokağa çıkma yasağı ile halk sağlığını hiçe saydığını bir kez daha gösterdi. Vaka sayılarında yaşanacak patlamanın da, ölümlerin de sorumlusu iktidardır” denildi.

Genel merkezin yanı sıra bir çok vekilde tepkisini sokakta yaşanan görüntüleri paylaşarak dile getirdi. Vekiller kararın olumlu değil olumsuz sonuçlar doğuracağını ve yakın süreçte vaka sayısında büyük artışa neden olacağını vurguladı.

DİĞER HABERLER
maksibet giriş maksibet film hd izle film izle film hd izle şutbet giriş şutbet oslobet giriş oslobet betmoris giriş betmoris elexusbet giriş favorislot elexusbet giriş